16. listopadu 2015 • 08:49

Sázka před florbalovým derby. Vyrazí po něm sparťané fandit?

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak přivést co nejvíce fanoušků do ochozů? S důvtipem se o to pokoušejí sparťanští florbalisté. Před dnešním televizním soubojem s FbŠ Bohemians (od 20 hodin na Podvinném mlýně) v rámci superligy se hráči rozhodli uzavřít sázku s mladšími výběry z klubu ACEMA Sparta. Pokud některé mládežnické kategorie přivedou na prestižní derby více příznivců, hráči „áčka“ je na oplátku přijdou povzbudit přímo na jejich zápasy.



Kdo s koho? Kdo přitáhne do hlediště více diváků? Hráči A týmu, nebo někdo z mládeže? Třeba hoši z přípravky nebo z elévů?

Sázka je jasná. Sparťané chtějí na dnešní zápas s městským rivalem z Bohemians nalákat co největší návštěvu. Proto se snaží namotivovat svoje mladší parťáky, aby na tribuny vzali nejen rodinu, ale i co nejvíce kamarádů a známých.

„Fanoušci Sparty jsou pro nás sedmým hráčem na hřišti, v každém zápase nás ženou za vítězstvím. Hlavně v pondělí proti Bohemce je budeme potřebovat, proto jsme šli do téhle soutěže,“ říká k tomu obránce Ondřej Kadoch, sparťanský kapitán.

Kdo přivede do hlediště více fanoušků?Foto Acema Sparta

„My jako hráči tedy nemůžeme tuhle výzvu prohrát. Když některá z kategorií přivede více lidí než my, bude pro nás potěšením vyrazit je podpořit,“ dodává Jan „Márvis“ Marvánek, aktuálně nejproduktivnější obránce týmu.

Právě on spolu s dalšími oporami sparťanského áčka působí v roli trenérů u nejmladších kategorií, pro ně by tedy návštěva ligových turnajů byla pikantní. Museli by skloubit roli koučů s „funkcí“ vášnivých fanoušků. Třeba i s bubny a trumpetami…

„Moc rádi zafandíme!“ usmívá se Marvánek. „Budeme opravdu fandit. A to se vším všudy!“ dodává i útočník Ondřej Svatoš, jeden z trenérů elévů. Jasně naznačuje, že by malým sparťanům vytvořili borci ze superligového týmu super kulisu…

Pro Spartu je to veledůležitý zápas. S Bohemkou, která je v tabulce pátá, tedy o jediné místo před dnešním soupeřem, prohráli sparťané ve čtvrtek v pohárovém zápase. Teď je tedy čas na odvetu. A domácí věří, že to bude před plným hledištěm. „Chceme nejenom to, aby přišli lidi fandit. Ale aby s sebou vzali kamarády nebo rodinu a florbal tak ukázali i někomu dalšímu,“ tvrdí Svatoš, pro kterého bude duel hodně zajímavý.

V Bohemce totiž s florbalem začínal. „Ale je to už více než deset let. Takže se spíš považuju za sparťanského odchovance,“ dodává nejproduktivnější hráč mužstva. Bitva v rámci elitní florbalové soutěže vypukne dneska ve 20 hodin.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud