Tomáš Podvín
9. prosince 2015 • 17:15

Kouč florbalistek po postupu: Holky si uvědomily, že nesmí zklamat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TAMPERE | Věděly, že musí uspět. Jinak by nesplnily vytyčený cíl a prožily by obrovské zklamání. Možná i proto se české florbalistky ve čtvrtfinále MS proti Polkám více než polovinu zápasu trápily. Pak ale potvrdily, že si do Finska přijely minimálně pro semifinále a nakonec vyhrály jasně 8:2. „Holky to zvládly se ctí,“ pochvaloval si trenér českého výběru Miroslav Janovský.



Češky vedly proti Polsku po necelých pěti minutách 3:0, na konci třetiny to ale bylo už jen 3:2. „Nastoupili jsme, dali jsme tři góly, paráda. Ale když to Polky stáhly, projevila se nervozita a důvěra na hokejce trochu odpadla,“ všiml si kouč Janovský.

„Byl to trochu prapodivný zápas, věděli jsme přesně, co budou hrát, že do nich budeme bušit. Finky to například nezvládly tak, jak si představovaly. My jsme nakonec dali osm gólů, takže super,“ pokračoval český trenér.

VIDEO: České florbalistky pilovaly střelbu před zápasem s Polskem. Jak byly úspěšné?
Video se připravuje ...

„Měli jsme tam trochu problém z jejich rychlých protiútoků. Ale vezměte si, že soupeř je celou dobu zalezlý, měli jsme 90 % hry míček na hokejce a občas toho soupeře prostě trefíte, díky čemu může do brejků chodit,“ vysvětloval Janovský.

S tím souhlasila i obránkyně Martina Čapková, která proti Polkám jeden gól dala a na dva další nahrála. „Rozjely jsme to dobře, ale ony se nevzdaly, jejich brejky byly smrtelný. Ale pak odpadly a my jsme to využily. Věřila jsem celou dobu, že to zvládneme,“ nepochybovala.

Čím Janovského svěřenkyně zápas zlomily? „Holky si uvědomily, že to je prostě play off a že v tomto zápase nemohou zklamat. A zvládly to se ctí,“ tvrdil trenér. „Cítil jsem, že se to zlomí čtvrtým gólem,“ dodal.

Jeho tušení bylo správné, právě po gólu na 4:2 se projevila česká kvalita a zbytek zápasu už byl jednoznačně v režii favoritek. Po výhře 8:2 se tak mohou české reprezentantky připravovat na semifinále, které se hraje v pátek. A ať už dopadne jakkoliv, tým kolem kapitánky Denisy Billé už pochopitelně nemine ani sobotní boj o medaili.

Eliška Vrátná střílí úvodní gól do polské sítě ve čtvrtfinále MS
Eliška Vrátná střílí úvodní gól do polské sítě ve čtvrtfinále MS

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud