Tomáš Podvín
10. prosince 2015 • 10:44

Diváci na florbalovém MS? Pro Češky zklamání, ale padl rekord

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TAMPERE | Plakáty ve městě i sochy v dresech. Třetí největší finské město Tampere v těchto dnech žije florbalovým MS žen. I když, žije… Přestože se toho dělá pro popularizaci tohoto sportu dost, návštěvy na šampionátu jsou zatím zklamáním. Kromě finských zápasů je v hale spíše ticho.



České hráčky netajily zklamání ze slabé návštěvnosti od prvních zápasů. Na všechna jejich tři utkání ve skupině totiž přišlo dohromady 935 diváků, tedy v průměru jen něco málo přes 300 na zápas. Ve čtvrtfinále proti Polsku to bylo ještě horší, cestu do haly si našlo pouze 202 fanoušků.

Jiné to není ani v případě ostatních zápasů. Samozřejmě, s jednou velkou výjimkou. Duely domácích Finek totiž diváky lákají dostatečně. Dokonce se podařilo překonat divácký rekord na utkání základní skupiny, který doteď drželo Česko, když do Brna v roce 2013 zavítalo na zápas Češek se Švýcarkami 2 528 fanoušků. Na utkání Finek (opět se Švýcarkami) přitom v Tampere dorazilo hned 3 476 diváků.

Návštěvnost ostatních zápasů ale musí být zklamáním i z toho důvodu, že lístky se prodávají na celý den. Přestože tak fanoušci dorazit mohou, počkají si většinou až na zápas svého Finska. Případně naopak hned po něm odcházejí a další duely už nesledují.

VIDEO: České florbalistky pilovaly střelbu před zápasem s Polskem. Jak byly úspěšné?
Video se připravuje ...

Proto se české florbalistky radovaly, když věděly, že je po postupu do semifinále čeká duel právě s domácím Finskem. „Konečně! Na lepší atmosféru se strašně moc těšíme,“ přiznala česká opora Martina Čapková po vítězném duelu s Polkami.

A jak je to s cenami lístků? Na základní skupinu stojí celodenní vstupenka pro dospělého 660 korun, výrazně výhodnější cenu mají děti a studenti, vyplatí se také rodinná vstupenka.

Na páteční semifinále a sobotní boje o medaile se prodává jedna vstupenka a cena se odvíjí od zvolené kategorie. Ta levnější vyjde na 1 590 korun, dražší stojí 2 190 korun. Děti, studenti a rodiny mají opět cenu nižší. Už na začátku šampionátu pak byla možnost koupit si vstupenku na všechny zápasy MS, ta zájemce vyšla na 4 290 korun.

Většina zápasů se hraje v krásné hale, ve které normálně nastupují k zápasům finské nejvyšší soutěže hokejisté Tappary a Ilves. Kapacita 7 300 diváků bohužel zůstává na florbalovém MS žen výrazně nevyužita.

Organizátoři se snaží florbalové MS ve finském Tampere propagovat i oblečením soch do dresů
Organizátoři se snaží florbalové MS ve finském Tampere propagovat i oblečením soch do dresů

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud