17. září 2016 • 23:14

Florbalový svátek na Štvanici zhatil déšť, Chodov dohraje derby v hale

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pemiérový zápas domácí nejvyšší soutěže florbalistů pod širým nebem pokazil déšť. Pražské derby Bohemians s mistrovským Chodovem v prvním kole superligy na centrálním kurtu na Štvanici bylo v 38. minutě přerušeno a bude se dohrávat v jiném termínu už v hale. Chodov vedl i díky hattricku Patrika Dóži 5:2.



Odehrát se stihl duel úvodního kola florbalistek Bohemians - Chodov, který odstartoval v 11:00. V něm pořádající tým Bohemians před 658 diváky vyhrál 7:6 v prodloužení.

Hlavní program se nejdříve v pátek kvůli předpovědi počasí posunul z původně plánovaného času 16:00 o hodinu dříve. Nakonec se začalo kvůli dešti v době původního termínu. Organizátoři uklidili a vysušili plochu. Jenže 1620 příznivců si unikátní duel do konce vychutnat nemohlo.

"Mrzí mě to hlavně kvůli organizátorům, byla v tom spousta práce a chyběl kousek, aby se stal zázrak," litoval Dóža. "Přiznám se, že když jsem přišel a začalo pršet, tak jsem nevěřil tomu, že by se vůbec začalo. A když přerušili rozcvičku, tak jsem si dal sprchu, oblékl jsem se a šel jsem na kafe," uvedl kanonýr Chodova.

V čase 37:59 sudí Libor Galvas a Lukáš Mikula museli zápas ukončit a ligová komise rozhodne, jakým způsobem se bude dohrávat či celý opakovat. Na kluzkém povrchu se zranil po pádu mimo hřiště útočník Chodova Miloš Tyl, který musel s tržnou ránou na hlavě do nemocnice. Zbytek třetiny se měl dohrát až po pauze, ale než se týmy vrátily ze šaten, začalo opět pršet a duel už znovu nezačal.

"Mrzí to hlavně kvůli lidem, kterých se sešlo i přes nepřízeň počasí celkem dost. To neustálé odkládání, přerušování všem asi dost vadilo. Ale zkušenost to byla dobrá. Ráno jsme počítali spíš s tím, že se ani nezačne," řekl útočník Bohemians Adam Růžek.

Ještě větší zájem příznivců než na Štvanici byl o duel Pardubic s Tatranem Střešovice, na který do Tipsport Arény zavítalo 2112 fanoušků, což je rekordní návštěva na základní části v historii. Sledovali vítězství favorizovaných Pražanů po přestřelce 7:6.

Na výhře FBC Ostrava v Liberci 10:7 se podílel čtyřmi body za tři branky a jednu asistenci Dominik Eichner. V dresu poražených zaznamenal hattrick Tomáš Marek.

Duel úvodního kola nejvyšší soutěže florbalistek mezi Bohemians a Chodov na Štvanici vyhrál tým Bohemians 7:6 v prodloužení. Zápas sledovalo 658 diváků.
Duel úvodního kola nejvyšší soutěže florbalistek mezi Bohemians a Chodov na Štvanici vyhrál tým Bohemians 7:6 v prodloužení. Zápas sledovalo 658 diváků.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud