Zdeněk Janda
5. prosince 2016 • 17:41

Novic Beneš je bez ponožek, kartáček si koupil. Jede na úsporný režim

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je na prvním světovém šampionátu. Myšlenky má ale rozpolcené. Každý den s napětím vyčkává kurýra: Tak co, přivezl už ten kufr, nebo ne? Florbalový mladík Marek Beneš, syn Luďka, ikony tohoto sportu, se totiž stále musí obejít bez osobních věcí. „Včera jsem si teprve koupil kartáček,“ povzdychl si útočník Tatranu Střešovice, který si před prvním zápasem musel skočit i pro boty.



Národní tým do Rigy přicestoval už ve čtvrtek, ale jemu jedinému se na pásu na letišti neobjevilo zavazadlo. „Zůstalo v Praze, nevím, jak je to možné. Vždycky čekám, že to přijde, ale pořád nic,“ pokrčil rameny 19letý univerzál, jenž je schopný zaskočit i v obraně. Na mistrovství se s ním ale počítá pro ofenzivu.

Ovšem bez osobních věcí to pro něj není zrovna komfortní situace. „Mám jedny trenky, jedny ponožky, včera jsem si teprve koupil kartáček. Takže nic moc,“ tvrdí Beneš, jenž těsně před prvním zápasem proti Norům společně s vedoucím týmu vyběhl do ochozů Riga Areny, aby si pořídil boty. Aby vůbec mohl nastoupit.

Marek Beneš během rozhovorů s novinářiFoto Martin Flousek, Český florbal

„Neměl jsem vlastně v čem hrát, takže jsem si je musel narychlo sehnat,“ vypráví. Sám nechápe, jak se to mohlo stát, vždyť se jednalo o přímou linku. Žádný přestup.

„Nevím, to bych asi použil ostřejší slova. Jestli to někdo zapomněl hodit do letadla, nebo se to tam nevešlo,“ krčí rameny. Premiérový šampionát tedy pro něj má velmi nepříjemný úvod. Pro spoluhráče je snadný terč vtípků.

Něco na sebe mu dal realizační tým, ale problém je, že třeba ponožky docházejí… „Jedu tady na úsporný režim,“ snaží se to brát s nadhledem. Nadšený ale není, pochopitelně. A maximálně se upínal k pondělku, kdy už zavazadlo mělo přijít. Konečně. Ještě že alespoň hokejky má…

„Zatím jsem se do hry moc nedostal, ale je super, že tady vůbec můžu být. V tomhle sportu je to nejvíc, čeho se dá dosáhnout,“ raduje se nadějný útočník, který zatím krátce nastoupil jenom v první partii proti Norům. S Lotyši si nezahrál. Zítra čeká národní tým bitva se Švédy (od 15.30 hodin), největšími favority. Jedná se o poslední zápas ve skupině. Pak už přijdou na řadu boje o medaile.

Upadávají mi ručičky, smál se Kafka po chatu se čtenáři iSport.cz
Video se připravuje ...

Ondrušek po druhém vítězném utkání českého týmu proti Lotyšsku
Video se připravuje ...

Tomáš Kafka mohl být s výkonem českého týmu spokojen
Video se připravuje ...

Atmosféra v sobotním zápase Lotyšsko - Švédsko
Video se připravuje ...





Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud