6. prosince 2016 • 17:30

Florbalistům utekl se Švédy začátek, padli 4:8. Čeká je Estonsko, či Kanada

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští florbalisté prohráli na mistrovství světa v Rize s favorizovaným Švédskem 4:8, skončili druzí v základní skupině B a ve čtvrtek je od 15:00 SEČ čeká čtvrtfinále proti vítězi souboje mezi Estonskem a Kanadou. Úřadující šampioni Švédové narazí na lepšího z duelu mezi Německem a Slovenskem.



Švédové v úvodním dějství trestali chyby českého týmu. Ve třetí minutě se dostali do přečíslení, Galante Carlström díky tomu běžel po pravé straně sám na Kafku a otevřel skóre.

V šesté minutě v oslabení zvýšil z dalšího úniku Johan Samuelsson a pak skóroval zblízka po Svahnově třetí přihrávce v zápase Enström. Na druhé straně nevyužili šance Curney a Ondrušek, ale v 15. minutě už po Benešově přihrávce snížil Jendrišák. Další gól mohl přidat Tokoš, ale minul. V 18. minutě šel opět sám na branku Nilsson a favorit vedl 4:1.

Ve 26. minutě kryl Paulsson šanci Koutného a vzápětí na druhé straně Sundstedt zužitkoval přihrávku Johana Samuelssona. V polovině utkání se z otočky trefil Larsson a následně nahradil Kafku v české brance Souček. Povedenou střelou zařídil druhou českou radost v utkání Tomašík, ale při Benešově vyloučení vrátil Švédsku pětibrankový náskok Mattias Samuelsson.

Po Johanssonově vyloučení na pět minut a trestu za špatné střídání těsně před koncem druhé části hráli Češi po pauze 119 sekund v pěti proti třem. Paulsson odolal, ale ve výhodě pěti proti čtyřem už se Cepkův tým dvakrát prosadil. Pravý horní roh švédské branky trefil Curney a z dorážky se prosadil opět Jendrišák.

Už při plném počtu hráčů na hřišti se dostal po chybě soupeře sám před Paulssona Beneš, ale s blafákem neuspěl. Gólem neskončily ani akce Curneyho s Jendrišákem. Souček také nedovolil Švédům zvýšit, skvělý zákrok vytáhl v 56. minutě proti Galante Carlströmovi. Nevyzrál na něj ani Sundstedt. V čase 56:59 začali Češi hrát power play a za 24 sekund skóroval právě Sundstedt do prázdné branky.

Mistrovství světa florbalistů v Rize:
Skupina B:
ČR - Švédsko 4:8 (1:4, 1:3, 2:1)
Branky a nahrávky:
15. Jendrišák (M. Beneš), 34. Tomašík, 44. Curney (Sýkora), 45. Jendrišák (Jelínek) - 3. Galante Carlström (Svahn), 6. J. Samuelsson (Svahn), 9. Enström (Svahn), 18. K. Nilsson, 27. Sundstedt (J. Samuelsson), 31. Larsson (Stenberg), 36. M. Samuelsson (J. Samuelsson), 57. Sundstedt (K. Nilsson). Rozhodčí: Larinovs, Gross (oba Lot.). Vyloučení: 1:2, navíc Johansson (Švéd.) 5 min. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2933.
Sestava ČR: Kafka (31. Souček) - Jelínek, Němeček, Kološ, Suchánek, Šešulka, Sýkora - Curney, Jendrišák, Šebek - Tokoš, Tomašík, Matejčík - M. Beneš, M. Koutný, Ondrušek. Trenéři: Radim Cepek a Radek Sikora.

18:30 Lotyšsko - Norsko.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud