Zdeněk Janda
9. prosince 2016 • 05:00

Nosí tvaroh, seká trávu. A proti Estoncům obránce Sýkora tým nakopl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dělá na rodinné farmě, spoluhráčům v Chodově občas donese jogurty nebo tvaroh. Národnímu týmu ale včera na šampionátu přivál florbalový obránce Tomáš Sýkora ještě něco důležitějšího. Gól na 3:2, který do té doby malátné mužstvo ve čtvrtfinále s Lotyši nakopnul dopředu. „Teď se pokusíme o medaili, pokud možno o tu nejcennější!“ burcuje 28letý reprezentant. V boji o finále se národní tým zítra utká s největší pravděpodobností s Finy.



Byl na hřišti v úvodní polovině zápasu u všeho důležitého. Nejdříve u obou gólů Estonců, potom ale vše napravil klíčovou trefou při početní výhodě.

„Ty chyby se staly, ale je možná lepší, že to přišlo teď. Můžeme si je rozebrat, v klidu ukázat na videu. Lepší, než aby se to v dalších zápasech,“ vyprávěl Sýkora, jenž při početní výhodě zametl balonek do branky po efektní kombinaci.

Dneska kvečeru se rozhodne, s kým se národní tým v sobotním semifinále utká. Všechno směřuje k Finům, protože jen sportovní naivka by si myslel, že je ve čtvrtfinále Dánové porazí. „Medaile nás hrozně motivuje, pro ni jsme sem přijeli. Uděláme maximum!“ hlásí účastník druhého šampionátu, jenž se vedle florbalu věnuje práci na farmě.

Matěj Jendrišák mohl být v výkonem českého týmu spokojený
Video se připravuje ...

„Moje přítelkyně s rodinou to rozjeli, máme nějaké domácí produkty, které klukům z Chodova občas vozím. Jsou rádi, chutná jim to, nejradši mají jogurty nebo tvarohy,“ tvrdí kapitán týmu, jenž naposledy ovládl Superligu.

Vedle florbalu to není jeho jediná aktivita. Ještě se v obci Svárov, kousek od Rudné, stará o to, aby všechno fungovalo, jak má. „Jsem takový obecní dělník, posekám trávu, něco opravím,“ popisuje. Takže ho tam můžete někdy vidět i na traktůrku. „Vedle florbalu toho musím stíhat dost, ale nestěžuju si, baví mě to,“ tvrdí Sýkora.

Na šampionátu jdou ale starosti stranou. Teď už se spoluhráči myslí jenom na to, jak se dostat co nejdál. Snem je medaile. „Pokud možno ta nejcennější,“ říká klíčový obránce národního týmu. Jenže už se prokousat skrz Finy, to bude dřina. Vždyť v historické bilanci Češi s týmem „Suomi“ ze 39 utkání vyhráli pouze třikrát.

Jenže proč by nemohl zrovna teď přijít zázrak?

Volný den na MS florbalistů: Češi se saunovali a hráli stolní hokej
Video se připravuje ...

Čeští florbalisté ukázali, že si rozumí i s fotbalovým míčem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud