Zdeněk Janda
9. prosince 2016 • 14:44

Zagorová s Davidem? Ne! DJ Tokoš servíruje elektro hitovky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIGY | Tuc, tuc, tuc! Milovníci tradiční hudby by z florbalové šatny asi rychle zmizeli. Vládne tam DJ Martin Tokoš, který tam pouští jiné hitovky. „Elektro, disko hudba. Něco na povzbuzení,“ usmívá se. Když do kabiny přijde někdo starší, třeba 38letý gólman Tomáš Kafka, nejradši by si vzal špunty do uší. „Ale nemůže si vybírat, máme většinu mladších, jinak to nejde,“ reaguje pobaveně 26letý útočník.



Už na druhém mistrovství má funkci týmového dýdžeje právě on. „Mám rád hudbu, doma mám i mixážní pult, takže si občas zahraju, když mám volno. Jen tak pro sebe, trochu při tom naštvu sousedy,“ vypráví opora české ofenzivy.

V kabině občas zní klasické hitovky od Michala Davida nebo Hany Zagorové. „To si ale pouští maséři. A jakmile tam přijdeme my, ihned to vypínáme a nastupuju já!“ směje se Tokoš.

Diskotéková hudba je přesně ten typ, který hráče dostanu do laufu. „Musí nás to nakopnout,“ tvrdí týmový dýdžej.

Zatím je to pro něj koníček, s florbalem to kloubit nejde. „Nevím, jestli by bylo možný, že bych někde hrál do pěti do rána a potom šel na zápas,“ směje se. Ale jednou, proč by ne?

„Možná bych zkusil kariéru v téhle oblasti, mám hudbu moc rád, můj táta byl taky kdysi dýdžej. Uvidíme. Ale zatím chce ještě hrát, tak do čtyřicítky,“ říká útočník, jenž působí ve švédském klubu IBF Falun.

I tam si před zápasy pouští do sluchátek hudbu, která ho nabudí a nakopne. „Je to pro mě hodně důležitý,“ přiznává.

Zítra budou florbalisté potřebovat nakopnout opravdu pořádně, od 15.30 hodin českého času je čeká semifinále šampionátu, s největší pravděpodobností proti Finům.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud