Stanislav Hrabě
10. září 2015 • 17:02

Sparta a Slavia budou prohánět ve futsalové lize mistra ERA-PACK Chrudim

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájce titulu ERA/PACK Chrudim je největším favoritem Chance futsal ligy, která zítra začíná ročník 2015/2016. Z klidu by ho však měly rozkolébat obě pražská S. „Jsem přesvědčen, že mohou dosáhnout na medailové příčky a Chrudim dost trápit,“ probírá jejich možnosti Otakar Mestek, předseda Komise futsalu FAČR. Do boje o přední příčky by ještě mohlo promlouvat Benago Zruč nad Sázavou. 



Z posledních dvanácti ročníku české futsalové ligy nezískal klub ERA-PACK Chrudim mistrovský titul jen jednou (v ročníku 2005/2006) a největším favoritem bude opět. I když to v uplynulém ročníku ve finále proti Balticflora Teplice neměl snadné. „Nebyli jsme favoriti, o to oslavy byly lepší,“ přiznává chrudimský brankář Jakub Žďánský.

Jenže Teplice už Chrudim už trápit nebudou, do soutěže se z ekonomických důvodů nepřihlásily. „Je to velká škoda, ale jejich výborní hráči se rozprostřeli do dalších týmů a pozdvihli jejich kvalitu,“ upozorňuje Otakar Mestek, předseda Komise futsalu FAČR. Někteří zamířili do týmu největšího konkurenta. „Posílilí jsme dobře,“ pochvaluje si Žďánský.

Někteří hráči zbyli ale i na jiné kluby. „Slavia rovněž výrazně posílila,“ zdůrazňuje Mestek. „Obě pražská S budou Chrudim prohánět a derby (29. října v Edenu) bude mít patřičný náboj,“ odhaduje vývoj soutěže.

„Nejvyšší kurz má Chrudim, následují Benago a Sparta Praha,“ prozrazuje sázkařské tendence Markéta Světlíková, tisková mluvčí společnosti Chance, největšího sponzora futsalové ligy. „Jsme jejím partnerem už čtyři roky a těší nás, že je jméno naší společnosti spojováno s tak kvalitní soutěží. Proto si přeju, aby zajímavých zápasů bylo co nejvíce,“ dodává.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud