23. listopadu 2015 • 17:32

Futsalisté chtějí do baráže o MS. Chomutovské prostředí pomůže, věří

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká futsalová reprezentace se pomalu chystá na vrchol a zároveň poslední akci roku 2015. Jeden cíl už Češi letos splnili, když postoupili na Mistrovství Evropy 2016 v Srbsku. Teď stojí před neméně lehčím úkolem. Postoupit do jarní baráže o postup na mistrovství světa. Kvalifikační skupina je na programu v prosinci v Chomutově a Češi tam narazí na Kazachstán, Francii a Slovinsko. Do baráže postoupí dva nejlepší.



Česká reprezentace si vybrala halu v Chomutově záměrně. „Již dlouho jsme v Chomutově nic nepořádali. Chtěli jsme kraji, kde je futsal velmi oblíbený, nabídnout i atraktivní reprezentační klání. Hráči se do haly těší. Líbí se jim,“ prozradil předseda Komise futsalu Otakar Mestek.

A že půjde o atraktivní duely, o tom není pochyb. Skupinu může vyhrát kdokoliv, i když mírným outsiderem je Francie, která je teprve se svým futsalem na vzestupu, ale za to velmi rychlém. Češi ji v březnovém kvalifikačním duelu ve Slovinsku o postup na EURO porazili 5:3.

Na druhou stranu mírným favoritem je Kazachstán. Nejtěžší možný soupeř z třetího koše, který do svého mužstva zařadil několik Brazilců a má svém středu vítěze UEFA Futsal Cupu. Tým navíc trénuje ex-chrudimský trenér Cacau, který Čechy dobře zná. Posledním soupeřem bude Slovinsko a na to má český tým spadeno. V březnové kvalifikaci totiž svěřenci trenéra Tomáše Neumanna prohráli na půdě soupeře 1:3 a museli do baráže.

Těsně před kvalifikací sehrají Češi dva přátelské zápasy s Japonskem. Jeden v Chomutově a druhý v Kadani. „Chceme se rozehrát a vyzkoušet si věci z tréninku i v zápase tak, abychom byli na první kvalifikační zápas co nejlépe připravení. Navíc Japonsko je atraktivní soupeřem, pro diváky v hale půjde o velice atraktivní duely,“ prozradil asistent českého reprezentačního týmu Vlastimil Bartošek.

Český futsal tedy míří v prosinci do Chomutova a chce být úspěšný i díky podpoře fanoušků. Vstupné na každý hrací den, kdy se hrají dva duely, činí pouhých padesát korun. Pojďme společně vyprodat chomutovskou halu.

Přátelské zápasy
Česká republika – Japonsko (Chomutov, 6. prosince od 18 hodin)
Česká republika – Japonsko (Kadaň, 7. prosince od 18 hodin)
Kvalifikace MS 2016, Chomutov
Česká republika – Kazachstán (10. prosince od 16.30 hodin)
Francie – Slovinsko (10. prosince od 19 hodin)
Slovinsko – Kazachstán (11. prosince od 16.30 hodin)
Česká republika – Francie (11. prosince od 19 hodin)
Kazachstán – Francie (13. prosince od 13.30 hodin)
Česká republika – Slovinsko (13. prosince od 16 hodin)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud