7. prosince 2015 • 21:19

Čeští futsalisté prohráli v přípravě s Japonskem. Opět o gól

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhé přípravné utkání před kvalifikací o postup do baráže Mistrovství světa 2016 sehráli čeští futsalisté v Kadani proti Japonsku. Stejně jako o den dříve prohráli o gól - tentokrát 2:3.



Zápas začal zhurta. Ve 3. minutě sklepl míč Watanabe ze středu na Henmiho, který ranou bodlem prostřelil Vahalu. Český tým však za minutu odpověděl, když rohový kop Slámy poslal z voleje do japonské brány Novotný – 1:1.

Japonsku vyšel i vstup do druhého poločasu, když Vahalu překonal Sakai. Český tým našel odpověď až ve 31. minutě, kdy se po krásné akci Koudelky a Slováčka trefil poprvé v reprezentaci Vítězslav Hrubý – 2:2. Rozhodnutí přišlo čtyři minuty před koncem. Japonci rozehráli signál a Sakai z voleje trefil přesně k tyči – 2:3.

„Kluci opravdu bojovali o čtyři místa do nominace na kvalifikaci. Vůbec nevím, koho mám poslat domů,“ přiznal po zápase trenér Čechů Vlastimil Bartošek. „Všichni hráli dobře a ve výsledku rozhodlo, že jsme udělali pár individuálních chyb. Jinak jsme hráli pěkně, měli jsme hodně šancí a zápas jsme měli vyhrát.“

Češi byli málo produktivní. Šancí měli dost. „V prvním poločase jsme nastřelili několik tyčí, měli jsme tam i dobré standardní situace, ale brankář Japonska chytal dobře. Jsem rád, že nám vyšly nějaké signály a herní situace, ale lituji obdržených branek, které byly hodně zbytečné. To by nás v kvalifikaci mrzelo více.“

Ve středu se český tým přesune do Chomutova, kde ve čtvrtek od 16:30 hodin nastoupí ve sportovní hale k prvnímu kvalifikačnímu zápasu proti Kazachstánu.

Česká republika – Japonsko 2:3 (1:1)
Branky a nahrávky: 4. Novotný (Sláma), 31. Hrubý (Slováček) – 3. Henmi (Watanabe), 22. Sakai (Henmi), 36. Sakai. Rozhodčí: Kresta, Cílek. ŽK: Holý, Hrubý – Nibuya. Diváci: 380.
Česká republika: Vahala (Gerčák) – Novotný, Sláma, Salák, Holý – Hrubý, Koudelka, Slováček, Rodek – Kovács, Záruba, Cupák, Seidler. Trenér Vlastimil Bartošek.
Japonsko: Fujiwara (Tanaka) – Watanabe, Sato, Yoshikawa, Henmi – Morioka, Sakai, Osodo, Nishitani, Nibuya, Kato, Shimizu.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud