Stanislav Hrabě
5. února 2016 • 11:08

Futsalisty čeká nepříjemný soupeř. Chtějí porazit Brazilbájdžán!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oficiálně se soupeř českých futsalistů na EURO v Srbsku jmenuje Ázerbájdžán, ale trenér Tomáš Neumann mu říká Brazilbájdžán. „Má v kádru šest Brazilců, kteří neslezou z placu,“ vysvětluje. „Eduardo, Augusto, Amadeu, Rafael a De Araujo,“ vypočítává. A krajně se mu využití naturalizovaných Jihoameričanů nelíbí. „Nesouhlasím s tím!“ prohlašuje rázně.



Na evropském šampionátu čeká české futsalisty zápas, který značí dělítko mezi nezdarem a úspěchem. O postup do čtvrtfinále nastoupí v 19.00 v Areně Belgrade proti Ázerbájdžánu, jenž v prvním duelu skupiny D podlehl obhájci titulu Itálii 0:3. Soupeř se opírá o šestici naturalizovaných brazilských legionářů. 

„Mít Brazilce v týmu, s tím nesouhlasím,“ odmítá takové posilování trenér Neumann. Sám by po něm nikdy nesáhl. „Jsem Čech a měli by hrát za reprezentaci Češi, v tom jsem patriot,“ prohlašuje s hrdostí v hlase. Rovněž ví, že získat české občanství je dosti složité.

„Cizinec tu musí pět let bydlet a pracovat. V Ázerbájdžánu, Kazachstánu či Rusku to jde ze dne na den,“ kritizuje takovou volnost. „Dokud to však neomezí UEFA nebo FIFA, těžko se proti tomu bojuje,“ uvědomuje si.

Vylepšeného soupeře se však nebojí. „Máme je přečtené, vím, co na ně hrát,“ věří ve výhru.
„Musí ale všichni podat stoprocentní výkon,“ zdůrazňuje. „Musí nám zachytat brankář a musíme proměňovat šance,“ staví další nezbytné požadavky.

Pokud český výběr porazí Ázerbájdžán, má jistý postup do čtvrtfinále bez ohledu na výsledek ze souboje s Itálií. „Je to o jednom zápasu,“ ví trenér Neumann.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud