16. května 2016 • 15:58

Boj o titul začíná. Cacau je zpět, Simitči chce s Benagem zápis do historie

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bitva o titul je tady, finále CHANCE futsal ligy startuje. V úterý od 17 hodin v Chrudimi nastoupí úřadující šampion ERA-PACK v městské sportovní hale proti Benagu Zruč nad Sázavou. Benago se bude prát o svůj premiérový titul.




Chrudim zvládla semifinále v nejkratším možném termínu a porazila Vysoké Mýto 3:0 na zápasy. Na finále je připravena. „Máme drobné zhmožděniny po simulování našich hráčů v zápase s Vysokým Mýtem, ale jinak jsme všichni v pořádku,“ rýpl si sportovní manažer Chrudimi Petr Horák do vyjádření trenéra Nejzbachu po posledním semifinále.

A co říká na finálového soupeře? „Benago jsem viděl vyhrát. Všichni očekávali finále Benaga s Chrudimí, takže se vše splnilo. Doufám, že se nikdo ve svých předpokladech nebude plést i nadále,“ usmál se Horák. Chrudim je totiž tuzemským suverénem a sbírání titulů je pomalu pro klub nepsanou povinností.

Trenérem Chrudimi je znovu Brazilec Cacau, který přijel před druhým semifinálovým zápasem. To je obrovský trumf. „Cacau je v každém případě vítězný typ,“ upozornil Horák. „Naše hráče zná velmi dobře. V současné době na světě moc lepších trenérů není. Jeho přínos pro finálovou sérii je obrovský.“

Východočeši tak mají v plánu útok na dvanáctý titul. „Musíme podat kvalitní výkon. Pokud budeme hrát na sto procent, tak to musí stačit,“ myslí si Horák, který vidí jediný problém v televizním povrchu. Na něm Benago jeho Chrudim v prvním vzájemném utkání sezóny pěkně potrápilo.

„Televizní povrch hraje velkou roli a je to problém. Lavičky jsou na druhé straně, než jsme byli několik let zvyklí. Přeci jen je orientace jiná. Nemyslím si však, že by to měl být tak velký problém, že bychom na něj sváděli případný neúspěch.“

Benago je poprvé v historii ve finále CHANCE futsal ligy, ale má proti sobě jedenáctinásobného mistra. Šéf klubu Beni Simitči před sezonou vytýčil účast v boji o titul jako klubový cíl, teď už pojede Benago nad plán. Teď by ale rád tuhle metu překonal.

„Ano, Chrudim je jasně nejlepší tým v historii českého futsalu a asi dlouho bude! Ale my chceme být také součástí historie. Domácí budou favorité, ale my je chceme potrápit, my je chceme porazit a během finálové série se chceme naučit je i porážet. My jsme svým způsobem už teď vyhráli!“ zdůraznil trenér Benaga Beni Simitči.

Podle domácího trenéra není ERA-PACK tak silný jako dřív. „Podívejte se na letošní ERA-PACK. Rozhodně si nejsou tak jisti svou suverenitou,“ sdělil Simitči a vysvětlil proč. „Letos jsme s nimi jednou prohráli u nich, i když jsme byli lepší, a doma jsme je porazili, a měli zápas většinou pod kontrolou. Oni musí, my můžeme!" vyhlašuje šéf klubu.

Poukazuje přitom na fakt, že Chrudim během sezony prostřídala řadu koučů. "Bylo jich snad pět. Začali s Detinhem, pak ho odvolali, pak tam velel Bartušek, potom skončil, ujal se toho sportovní ředitel Horák, pak přivedli dva asistenty Cacaua z Kairatu a následně před posledním semifinálovým zápasem už i samotného Cacaua,“ počítá Simitči.

Finále se podle něj každopádně promění ve velkou bitvu. „Čekám spíše válku, kde jeden tým bude muset a druhý bude moct. Byla by to změna v zaběhnutém scénáři posledních let, kdyby ligu vyhrál někdo jiný,“ prohlásil Beni Simitči. „Čekám, že vyhraje lepší a zaslouženě, ale opravdu zaslouženě. Čekám neutrální výkony rozhodčích, pískat rovinu by měla být samozřejmost. Čekám vyprodané haly jak v Chrudimi, tak i u nás ve Zruči, a hlavně čekám nadlidský výkon mých svěřenců, kteří budou chtít určitě ukázat, co v nich je, a v co jsem věřil při jejich angažování.“

Program finále play off CHANCE futsal ligy
1. utkání
ERA-PACK Chrudim - Benago Zruč nad Sázavou
úterý 17. 5. 2016, 17:00 hod., MSH Chrudim
2. utkání
Benago Zruč nad Sázavou - ERA-PACK Chrudim
pátek 27. 5. 2016, 20:05 hod., SH Zruč n. S.
3. utkání
ERA-PACK Chrudim - Benago Zruč nad Sázavou
neděle 29. 5. 2016, 20:05 hod., MSH Chrudim
4. utkání
Benago Zruč nad Sázavou - ERA-PACK Chrudim
pondělí 6. 6. 2016, 20:10 hod., SH Zruč n. S.
5. utkání
ERA-PACK Chrudim - Benago Zruč nad Sázavou
středa 8. 6. 2016, 20:05 hod., MSH Chrudim

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud