26. května 2016 • 16:05

Futsalisté Benaga chtějí vyrovnat finále. Chrudim touží po mečbolu

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhé finále play off CHANCE futsal ligy je tady. V pátek od 20.05 hodin se ve zručské sportovní hale postaví domácí Benago chrudimskému ERA-PACKu, úřadujícím mistrům. Hosté vedou v sérii 1:0, Benago však věří, že se mu povede před vyprodanou halou sérii zdramatizovat.



Benago prohrálo první zápas série. Neúspěch ale prý už hodilo za hlavu a vyhlíží druhou funálovou bitvu. „Těšíme se. Jsme připravení a uděláme vše proto, abychom sérii prodloužili, i když nám bude chybět Marcelo. Musíme dokázat, že jeden hráč nedělá celý tým,“ zdůraznil trenér Benaga Beni Simitči.

„Každý hráč má své zastoupení na svůj post. Akorát jsme některé hráče přemístili. Do tréninku naskočil i Ago Simitči jako další obránce. Budeme hrát stejným stylem a Chrudim chceme porazit, stejně jako jsme ji porazili doma v základní části,“ dodává.

Zruč má karetně ohrožené dva hráče – Marcela Rodka a André Galvaa. Trenér Simitči je ale nehodlá nějak krotit.

„Oba si musí sami uvědomit, že by v neděli mohli chybět. Pokud bych jim řekl, ať hrají opatrně, tak by to mohlo být kontraproduktivní. Pro nás je podstatný páteční zápas. Se kterými hráči budeme hrát v neděli, to se uvidí. Nicméně k dispozici už pak bude Marcelo. Takto se na karetní ohrožení koukám já,“ poznamenal Simitči a odhadoval, jak páteční duel dopadne. „Vyhrajeme. Musíme vyhrát. Doma chceme prodloužit neporazitelnost, klidně i v penaltách nebo po prodloužení,“ dodal.

Jenže tyhle plány se vůbec nezamlouvají Chrudimi. Mistrovi je jasné, že ho čeká těžká bitva, ale hosté v ní chtějí uspět. „Pilně se připravujeme. Moc se na utkání těšíme,“ řekl před soubojem sportovní manažer Chrudimi Petr Horák, který přiznal, že jeho hráči trochu mysleli na porážku od Benaga ze základní části.

„V hlavách to máme. I po té prohře jsem na hráče apeloval, aby si tento zápas zapamatovali a už ho nikdy neopakovali!“ burcuje manažer.

Kádr Chrudimi je téměř kompletní. „Zranění doléčuje Michal Mareš, jinak jsou všichni hráči v pořádku,“ prozradil Horák a i on se vyjádřil ke karetně ohroženým Brazilcům Rodrigovi a Felipemu. „O kartách hráči vědí. Nicméně kádr je natolik široký, že by nás to nemělo ohrozit. Hráče nemá cenu krotit. Nejde to nijak řešit. Co se odehraje na hřišti, to člověk jen tak neovlivní,“ doplnil.

„Chceme odehrát utkání s menším počtem chyb, abychom neinkasovali tolik branek. Rádi bychom si přivezli do Chrudimi na třetí zápas mečbol. To by byla obrovská výhoda,“ pousmál se Petr Horák.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud