21. června 2016 • 20:00

Čeští futsalisté nasázeli v přípravě Turecku sedm branek

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak na Turecko ukázali fotbalistlm jejich kolegové z futsalové reprezentace. Český futsalový tým v prvním přípravném utkání zdolal Turecko 7:4. Češi vedli už 5:0, pak soupeř dokázal duel zdramatizovat.



Češi začali výtečně a už po sedmi vteřinách se do voleje položil kapitán Seidler a otevřel skóre. Ve 3. minutě se poprvé v zápase osvědčila spolupráce dvojčat Drozdů. Po nahrávce Davida zakončoval na zadní tyči Pavel. Na 3:0 si hradečtí bratři spolupráci vyměnili. Pavel Drozd střílel a David Drozd usměrnil míč do sítě. Kanonáda Čechů pokračovala. Ve 13. minutě se trefil po zemi Kovács a minutu po něm vstřelil pátý gól Cupák – 5:0.

Kromě častého střílení branek Češi také často faulovali. Dvě desítky na konci první půle proměnil turecký kapitán C. Özcan. Druhá půle začala za stavu 5:2 a hosté do ní vstoupili lépe, když ve 23. minutě proměnil svou šanci Arslan – 5:3. Český tým však nadále dominoval a svou první trefu v reprezentaci mohl oslavit ve 26. minutě Ondřej Míča po přihrávce Hrubého – 6:3.

Turecko se nevzdávalo a ve 28. minutě zkompletoval hattrick C. Özcan, když se tentokrát trefil z trestného kopu. Znovu to bylo o dva góly. Další šance Turci nevyužili, naopak Češi přidali sedmou trefu z desítky, když se přesně trefil Kovács – 7:4.

„Podobný zápas jsem očekával. Bylo to z naší strany bláznivé, protože máme spoustu nových kluků,“ uznal trenér české reprezentace Tomáš Neumann.

„V první půli jsme Turky přehráli herními situacemi a standardkami. Ve druhé půli jsme se přizpůsobili turecké hře a zbytečně jsme se s nimi honili. To byl mlýn na tureckou vodu. Chyběla nám trochu šikovnost a klid, protože šancí jsme si vytvořili hodně. Chyběla nám i finální fáze. Nicméně jsem spokojený. Očekával jsem takový zápas,“ dodal.

Český tým dal šanci mladým hráčům. „Zahráli si všichni hráči, což je důležité. Další hráči si mohli vyzkoušet reprezentační dres,“ těšilo Neumanna. První gól v reprezentaci vstřelil Ondřej Míča. „To jsou další peníze do kasy. Jsme potěšeni,“ smál se trenér. „Ondra je zrovna typologicky hráč pro mezinárodní futsal. Jsem rád, že dal gól, mohl přidat ještě jeden. Ondra je navíc levák a takové hráče potřebujeme.“

Odvetný zápas se hraje ve středu od 19 hodin v hale TJ Lokomotiva Plzeň. 

Česká republika – Turecko 7:4 (5:2)
Branky a nahrávky: 1. Seidler (Kovács), 3. P. Drozd (D. Drozd), 10. D. Drozd (P. Drozd), 13. Kovács (Seidler), 14. Cupák (D. Drozd), 26. Míča (Hrubý), 39. Kovács (10 m pk) - 17. C. Özcan (10 m pk), 18. C. Özcan (10 m pk), 23. Arslan (Yenilmez), 28. C. Özcan. Rozhodčí: Kresta, Cílek. ŽK: C. Özcan (T). Diváci: 250.

Česká republika: Gerčák (Kubíček) – Záruba, Kovács, Hrdina, Seidler – Rodek, Cupák, P. Drozd, D. Drozd – Holý, Sláma, Hrubý, Míča – Vnuk. Trenér Tomáš Neumann.
Turecko: Aslamau (Aytas) – Altuntas, Arslan, Ulusoy, Demiral, Mengi, Kartal, K. Özcan, Altynay, C. Özcan, Yenilmez, Sagnam, Meric. Trenér Murat Kaya.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud