30. června 2016 • 12:00

Futsaloví akademici míří na MS. Bude to škola - pro hráče i pro mě, tuší kouč

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Futsalový trenér reprezentace do 19 let a pražské Sparty David Frič připravuje české akademiky na mistrovství světa v Brazílii. Tým odlétá do Jižní Ameriky ve čtvrtek 30. června. "Cíle stanovíme, až uvidíme kvalitu jednotlivých soupeřů, momentálně moc informací nemáme. Moudřejší budeme na místě," říká Frič.



Co hrálo hlavní roli při na nominaci na soustředění před MS akademiků v Brazílii?
"Vybírali jsme dle výkonů jednotlivých hráčů, kondiční připravenosti a mentálního nastavení v práci pro kolektiv. Na Kladně jsme se věnovali především taktickým variantám a složení jednotlivých čtyřek. Sehráli jsme přípravné utkání s Interobalem Plzeň, ve kterém jsme si vše vyzkoušeli."

Těší vás, že pojedou všichni hráči, co hrají CHANCE futsal ligu?
"To byl jeden ze základních požadavků na výběr hráčů. Chceme vidět mladé hráče v porovnání se světovou konkurencí, bude to velmi zajímavé srovnání pro každého hráče. Kluci si ukážou, jak na tom vlastně jsou. Liga není měřítkem kvality pro utkání na mezinárodní scéně."

Jakým stylem a futsalem byste se chtěli na mistrovství světa prezentovat?
"Budeme se snažit hrát rychlý futsal, s aktivní vytaženou obranou a maximálně rychlou přechodovou fází, hlavní zbraní by měly být standardní situace a taktická vyzrálost."

Pro vás jako trenéra jde o nejvýznamnější akci, na které budete trénovat. Je to pro vás speciální motivace?
"Motivace je to především pro hráče, mají možnost ukázat sobě i světu, jak dobří hráči jsou. Pro mě je nejdůležitější vytvořit kolektiv, který bude táhnout za jeden provaz a maximálně respektovat sebe i své soupeře. Pokud odvedeme maximum, co v nás je, budu nejspokojenější. Osobně věřím, že tento tým má velkou budoucnost i charakter. Těším se na krásné zápasy v zemi, která je futsalu zaslíbená, bude to obrovská škola pro všechny zúčastněné včetně mě."

Zápasy ČR ve skupině D
Česká republika – Nový Zéland (4. července, 17:00 SEČ, Goania)
Česká republika – Argentina (6. července, 17:00 SEČ, Goania)
Do čtvrtfinále postupují dva celky. Česká skupina se v případě postupu utká s dvěma nejlepšími mužstvy ze skupiny C, kde hrají Portugalsko, Thajsko a Francie.

Nominace ČR
Brankáři: Marek Konečný (SK Kladno), Martin Mareš (AC Sparta Praha)
Hráči: David Drozd, Pavel Drozd, David Jošt (Hradec Králové), Michal Holý (Red Devils Chojnice), Jan Křemen, Matouš Kubelka (AC Sparta Praha), Patrik Mažári (SK Kladno), Jan Ovčačík (Helas Brno), Matěj Slováček (ERA-PACK Chrudim), Michal Štrajt, Tomáš Vnuk (Interobal Plzeň).

Realizační tým
Trenér: David Frič. Asistent trenéra: Oldřich Malý. Masér: Romana Vobořilová.
Lékař: Danica Fričová

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud