4. července 2016 • 08:46

Akademické MS zahájí čeští futsalisté bitvou s Novým Zélandem

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Akademické mistrovství světa mužů a žen ve futsalu 2016 je tu. Česká republika má na turnaji, který se hraje v brazilském městě Goiás, pouze mužský tým. Ten vstoupí do šampionátu právě dnes ve skupině D duelem s Novým Zélandem.



V mužské části akademického mistrovství jsou čtyři základní skupiny po třech týmech. Češi se postupně utkají kromě Nového Zélandu (pondělí 17:00) i s Argentinou (středa 17:00). Z každé skupiny postupují do čtvrtfinále první dva týmy. Třetí celek bude hrát jen o umístění.

„Naším cílem je postoupit ze skupiny,“ řekl po losu mistrovství světa předseda Svazu futsalu Otakar Mestek.  V nominaci trenéra Davida Friče je třináct hráčů ze sedmi krajů republiky. „Budeme se snažit hrát rychlý futsal, s aktivní vytaženou obranou a maximálně rychlou přechodovou fází, hlavní zbraní by měly být standardní situace a taktická vyzrálost,“ plánoval Frič.

Zápasy ČR ve skupině D

Česká republika – Nový Zéland (4. července, 17:00 SEČ, SH Goania)
Česká republika – Argentina (6. července, 17:00 SEČ, SH Goania)

Do čtvrtfinále postupují dva celky. Česká skupina by se v něm utkala s dvěma nejlepšími mužstvy ze skupiny C, kde hrají Portugalsko, Thajsko a Francie.

Nominace ČR
Brankáři: Marek Konečný (SK Kladno), Martin Mareš (AC Sparta Praha)
Hráči: David Drozd (Hradec Králové), Pavel Drozd (Hradec Králové), Michal Holý (Interobal Plzeň), David Jošt (AC Sparta Praha), Jan Křemen (AC Sparta Praha), Matouš Kubelka (AC Sparta Praha), Patrik Mažári (SK Kladno), Jan Ovčačík (Helas Brno), Matěj Slováček (ERA-PACK Chrudim), Michal Štrajt (Interobal Plzeň), Tomáš Vnuk (Interobal Plzeň)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud