5. července 2016 • 10:36

Čeští futsalisté na akademickém MS rozprášili Nový Zéland, vyhráli 14:0

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byl nářez. Český akademický tým vstoupil parádně do futsalového mistrovství světa 2016 v Brazílii. Po drtivé výhře 14:0 nad Novým Zélandem si s největší pravděpodobností zajistil postup do čtvrtfinále.



Český tým vyhrál ve svém úvodním utkání proti Novému Zélandu vysoko 14:0. Trenér Frič mohl dát příležitost všem hráčům kádru a ti se mu odvděčili velkým gólovým přídělem soupeři.

„Ze začátku byl náš výkon hodně nervózní, chyběl nám klid, ale na konci první půle se náš výkon uklidnil a začali jsme plnit úlohu favorita. Každý vstup do turnaje je velmi těžký a já jsem rád, že utkání jsme zvládli jako kolektiv. Zahráli si všichni a góly se rozprostřely mezi téměř všechny hráče,“ těšilo trenéra českého týmu.

Dva góly například vsítil Novému Zélandu David Drozd, moc to ale nepřeceňoval. „Kvalita soupeře nebyla až na takové úrovni, jak bych čekal, ale hráli sympaticky. Snažili se kombinovat a hráli až do konce. Dělal jim problém hlavně náš presink, ze kterého nedokázali vyjet a dostávali z toho zbytečné góly,“ naznačil český reprezentant.

Další utkání hrají čeští akademici ve středu od 17 hodin našeho času proti Argentině. „Nikdy jsem proti Argentině nehrál, ale určitě na tom budou lépe takticky, fyzicky a hlavně technicky,“ uvažuje směrem k dalšímu protivníkovi národního týmu český reprezentant Pavel Drozd.

Souhlasí s ním i jeho dvojče David. „Bude se hrát určitě rychlejší futsal. Argentina bude silnější na míči a mnohem přesnější, než byl Nový Zéland. Asi nebudeme mít tolik brankových příležitostí, ale o to víc budeme muset být produktivnější v zakončení,“ plánuje.

„Uvidíme, jak bude hrát s Novým Zélandem v úterý Argentina. Doufám, že utkání nám napoví něco o Argentině. Já osobně očekávám vyrovnaný duel, ve kterém bude Argentina vycházet ze zabezpečené obrany a vyrážet do rychlých brejků,“ myslí si trenér Frič.

Česká republika – Nový Zéland 14:0 (5:0)
Branky ČR: Vnuk 2, D. Drozd 2, Jošt 2, Kubelka 2, Štrajt 2, Slováček, Křemen, Mažári, Ovčačík.
Sestava ČR: Mareš (21. Konečný) - Slováček, Křemen, Vnuk, Holý – P. Drozd, D. Drozd, Jošt, Mažári -  Ovčačík, Kubelka, Štrajt. Trenér David Frič.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud