Stanislav Hrabě
9. září 2016 • 10:50

Čeká nás nejlepší sezona v historii, slibuje futsalová liga

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plné haly diváků, mužstva posílené o výborné hráče s přílivem slovenských reprezentantů, dramatické souboje. Tak bude vypadat Chance futsal liga 2016/2017, která dnes zahajuje. „Bude stoprocentně nejlepší v historii,“ těší se na start Otakar Mestek, předseda komise Futsalu FAČR. „Bude se na co koukat,“ tvrdí.



Doba, kdy futsalové týmy krachovaly a bylo složité naplnit dvanáctičlennou nejvyšší soutěž, je už pryč. „Mají na tom zásluhu především naši furianti,“ říká Otakar Mestek. „Majitelé, kteří jsou ochotni kluby finančně držet,“ odkrývá úctyhodné lidi, kteří stojí za ekonomickou stabilitou.

„Ale daří se i získávat partnery a sponzory, například Třinec získal výraznou podporu v ocelářské společnosti,“ raduje se. „Pětiletá spolupráce nám vyhovuje, budeme v ní pokračovat,“ vyhodnocuje ji Markéta Světlíková, mluvčí sázkové společnosti Chance, partnera futsalové ligy.

A nabízí kursy na budoucího mistra Chrudim 1:1,8, Benago 1:2,5, Slavia 12:1. „Upozorňuju na Litoměřice, které získaly od Slavie zajímavé hráče,“ bere si slovo Mestek. Hlavní otázka však zní: svrhne konečně Chrudim z despotické nadvlády? V uplynulém ročníku se to pokoušelo Benago, finálová sérii 3:0 pro Východočechy však hovořila jasně. „Posílili jsme, Chrudim má však také zajímavé hráče,“ říká Michal Belej, jedna z opor Benaga. „Uvidíme, jak si to sedne,“ nechává prostor pro jakýkoli vývoj.

Síla jde však z dalších koutů republiky. „V Brně se spojily dva kluby, další je v Hodoníně, nebezpečné budou Litoměřice i Třinec,“ vypočítává Mestek. „A hlavně budou plné haly,“ těší se na příval diváků. Jejich zájem mají přivábit i nová jména.

„V letním přestupním termínu přišli čtyři slovenští reprezentanti,“ zdůrazňuje Mestek. Juraj Višváder a Marek Belaník do Tanga Hodonín, Marko Hudaček do Interobalu Plzeň, Anton Brunovský do Sparty Praha, kde už dva roky hraje Martin Doša .

Největším lákadlem pro fanoušky bude opět derby Slavia-Sparta, které je na pořadu 5. října v Edenu a vysílat ho bude Česká televize. Futsalová Slavia sice nedostala od čínské společnosti CEFC, která vlastní fotbalový klub, takové prostředky, aby zaútočila na účast v Lize mistrů, ale i tak posilovala. Přišli brazilští legionáři Hendrius a Gonzalves. „Ve Spartě všech chytil druhý dech Zdeněk Sláma a táhne mužstvo,“ vyzdvihuje Mestek přínos bývalého reprezentanta.

1. kolo pátek 9. září 20.00
Sparta Praha – Gardenline Litomeřice
Ocel Třinec – Benago Zruč nad Sázavou
Slavia Praha – Mados Hradec Králové
Helas Brno – Interobal Plzeň
Tango Hodonín – Démoni Česká Lípa
Nejzbach Vysoké Mýto – ERA-PACK Chrudim

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud