31. ledna 2015 • 14:40

Katar si koupil všechno, zuří Poláci. Žoldáky čeká bohatství i maserati

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Na jedné straně ohromná euforie a malá arabská země poblázněná do sportu, který dost možná místní fanoušci na vlastní oči viděli poprvé před třemi týdny. Na druhé pak sílící údiv házenkářského světa a zhrzení Poláci, kteří s domácí senzací světového šampionátu v Kataru vypadli v semifinále.



Krádež! Koupili si mistrovství, hráče, diváky, a teď i rozhodčí a medaili. Ten zápas se nedal vyhrát. Je to vydestilovaná patologie. To jsou jen některé nářky, kterými po pátečním prohraném semifinále MS s Katarem (29:31) překypuje polský tisk.

Polští fanoušci cítí křivdu celkem oprávněně, protože sudí v zápase opravdu pomáhali domácí reprezentaci. (Nutno podotknout, že hráči sebekriticky uznávali, že prostě měli hrát o to líp.) Nejen polští komentátoři pak připomínají, že tým Kataru je spíš družinou mezinárodních žoldáků – ani jeden hráč není rodilým Katařanem.

Polský házenkář Bartosz Jurecki si otírá oči při rozhovorech pro média po prohraném semifinále MS
Polský házenkář Bartosz Jurecki si otírá oči při rozhovorech pro média po prohraném semifinále MS

Bohatí ropní šejkové si mohli dovolit zaplatit stovky milionů dolarů jen přípravu šampionátu prakticky uprostřed pouště a rozhodně nehodlají šetřit ani na nových házenkářských hrdinech. Už po katarském postupu do semifinále se objevily informace, že „domácí“ hráče čekají pohádkové odměny.

Každý by měl dostat milion dolarů, luxusní automobil maserati a byt na umělém ostrově jménem Perla poblíž Dauhá. Katarští šejkové prostě na nějakou tu korunu nehledí. A pokud by tihle bojovníci uspěli i v nedělním finále proti Francii, čekal by je zřejmě doslova ráj na zemi.

VIDEO | Podívejte se, jak polští házenkář "děkovali" rozhodčím

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud