23. června 2015 • 15:49

Los kvalifikace na MS: Házenkáři v první fázi vyzvou Belgii a Turecko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští házenkáři se v první fázi kvalifikace mistrovství světa utkají s Belgií a Tureckem. Vítěz tříčlenné skupiny postoupí do play off, které se hraje za rok v červnu. Šampionát v roce 2017 uspořádá Francie.



"To je přijatelná skupina. Měli bychom z ní postoupit, mohlo to dopadnout i hůře," zhodnotil vídeňský los trenér české reprezentace Jan Filip.

Podle něj bude důležité získat o soupeřích co nejvíce informací. "Turci nyní hráli ve skupině s Chorvatskem, Norskem a Nizozemskem o postup na mistrovství Evropy a neuhráli ani bod. Pamatuji si, že jsme jednou s Belgičany hráli, ale to už je asi sedmnáct let. O nich toho víme méně než o Turcích. Ale samozřejmě se připravíme," doplnil Filip.

Český tým by měl do kvalifikace vstoupit 4. listopadu doma proti Belgii, žebříčkově nejslabšímu celku skupiny. O tři dny později je na programu odveta, v lednu se pak reprezentace utká dvakrát s Tureckem.

Filipa těší, že by Češi měli začít i zakončit skupinu na domácí palubovce. "Domácí začátky jsou vždy lepší. Snad se to potvrdí a postoupíme do červnového play off, což je samozřejmě náš cíl," řekl kouč.

Předběžný program českého týmu v 5. skupině:

4. listopadu: ČR - Belgie,

7. listopadu: Belgie - ČR,

13. ledna: Turecko - ČR,

16. ledna: ČR - Turecko

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud