Ivo Pospíšil
19. listopadu 2015 • 18:03

Jícha trpí bolestmi, musí na operaci. Bude to reset břicha, říká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BARCELONY | Trápí ho to už od března. Snažil se vyléčit odpočinkem, ale nezabralo to. A tak český házenkář Filip Jícha zvolil nevyhnutelné. „Čeká mě operace,“ oznámila hvězda Barcelony, která však nadále laboruje se zánětem stydké kosti. Pod nůž má jít v příštích týdnech, přičemž věří, že by už na jaře mohl být zpátky do klíčových soubojů svého týmu.



Jeho Barcelona zválcovala ve středečním ligovém zápase Teucro o čtrnáct bodů, on však jen na lavičce tleskal. Oblečený v týmové mikině a se smutným výrazem v očích. Před pár měsíci přišel jako velká posila a náhrada za Nikolu Karabatiče, jenže místo gólů čeká házenkáře Filipa Jíchu operace.

„Ta stydká kost, která mě trápí už od března, se nelepší. Po posledním zápase Ligy mistrů se to zhoršilo tak, že budu muset na operaci,“ přiznal českým novinářům.

Tvrdé rozhodnutí, ale nezbytné. Už na jaře totiž vynechal řadu zápasů v Kielu, který mu i jasně řekl, že potřebuje několikaměsíční odpočinek. Jícha ho dodržel a zdálo se, že se vše vrací na dobrou cestu. Jenže se to jen zdálo.

„Bude to klasický reset celé břišní dutiny a všech svalů, nový začátek znova dýchat a vytvořit břišní napětí. Bude to obrovská práce, ale slibují mi, že bude na rozdíl od teď bezbolestná,“ věří Jícha.

Zbavit se bolesti

Na operaci by měl jít už možná příští týden a už tak bohaté řady barcelonského lékařského týmu by při zákroku mohl obohatit i specialista z Belgie.

„Pokusím se odehrát ještě dva zápasy, ale asi budu jen backup pro tým, protože to potřebuje rapidní zákrok. Ta léčba, kterou jsem měl, byla sice chvíli na dobré cestě, ale bohužel to nevyšlo a musím tedy na ten zákrok jít,“ říká třiatřicetiletý Jícha, který by se měl vrátit na začátku nového roku.

„Nemělo by to dlouho trvat. V únoru, kdy začíná druhá část sezony, bych měl být připravený, ale pro mě je důležité, že bych měl hrát opět bez bolesti. Nejsem z toho v depresi, jsem naopak rád, že jsme našli radikální řešení, jemuž jsme se vyhýbali. I vedení za mnou stojí a říkají, že mě potřebují ne teď zraněného, ale v březnu schopného bez bolesti hrát. Proto mě koupili a teď mi dávají prostor se uzdravit,“ dodal nejlepší házenkář světa za rok 2010.

Filip Jícha v kvalifikačním zápase českých házenkářů proti Belgii
Filip Jícha v kvalifikačním zápase českých házenkářů proti Belgii

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud