4. ledna 2016 • 20:08

Házenkáři vinou nepovedené první půle prohráli ve Švédsku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští házenkáři podlehli v prvním ze dvou přípravných zápasů domácímu Švédsku 28:34. Svěřencům Jana Filipa a Daniela Kubeše se v Jönköpingu podobně jako při nedávném prosincovém duelu v Polsku nepovedla první půle, kterou prohráli o sedm branek. Odveta se hraje v úterý v Malmö a půjde o generálku na nadcházející dva zápasy první fáze kvalifikace mistrovství světa proti Turecku.



Český celek před rokem na světovém šampionátu v Kataru podlehl Švédsku vysoko 22:36 a dobře nezačal ani dnes v Jönköpingu. Reprezentace bez kapitána Filipa Jíchy, který se zotavuje po operaci stydké kosti, držela s velkým favoritem krok do stavu 5:5 a od té doby začala ztrácet. V první půli ji opět trápila obrana a v pauze šla do kabin se ztrátou 11:18.

 

Po změně stran ale český tým zabral a desátý celek z loňského světového šampionátu dostal pod tlak. Reprezentanti dokázali šňůrou tří gólů snížit na 23:26, ale v závěru měli poslední slovo Švédové, kteří se chystají na mistrovství Evropy v Polsku. Přesto Češi dokázali severského favorita v druhé půli o jednu branku porazit.

 

Zápasy ve Švédsku jsou pro národní celek generálkou na vyvrcholení první fáze kvalifikace mistrovství světa. V ní Češi na podzim dvakrát porazili Belgii a 13. a 16. ledna nastoupí dvakrát proti Turecku. Do červnového play off o účast na šampionátu postoupí z tříčlenné skupiny jen vítěz.

 

Přípravné utkání házenkářů v Jönköpingu:
Švédsko - ČR 34:28 (18:11)

 

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud