29. dubna 2016 • 13:30

Házenkáři Dukly zkusí postoupit do finále Vyzývacího poháru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Házenkáři Dukly se chystají na nedělní odvetu semifinále Vyzývacího poháru s celkem ABC Braga. Před týdnem v úvodním utkání venku prohráli o gól 33:34, a tak mají velkou šanci své tažení soutěží ještě vylepšit. Favoritem je ale podle Pražanů stále portugalský soupeř, který vloni hrál finále. Dukla se mezi nejlepší čtyři týmy některého z evropských pohárů dostala jako první mužský český celek od roku 1993.



"Je to tak 60 na 40 pro Bragu. My jsme si znásobili šanci, která byla tak 10 až 20 procent a teď je to dvakrát tolik," řekl po dnešním tréninku sportovní ředitel Dukly Daniel Čurda.

"Pořád jsou favoriti, je to strašně silný mančaft. Oni vloni hráli finále, naopak pro mnohé z nás to bude první a poslední šance zahrát si finále. Podle toho by to mělo vypadat," dodal brankář Tomáš Petržala.

Zatímco před rokem v osmifinále prohrála Dukla v Braze 27:42, tentokrát soupeře zaskočila. "Bylo vidět, že nás podcenili. Určitě nečekali, že se s námi budou takhle tahat. Ale teď už budou mít v hlavách, že jsme s nimi dokázali hrát, že jsme tam vlastně celý zápas vedli. Když nepodáme náš stoprocentní výkon, nemůžeme uspět," řekl střelec Milan Kotrč.

"Před dvojzápasem udělali prohlášení do novin, že se o postup vůbec nebojí. Teď se o něj asi bojí. Odložili rozhodující páté semifinále portugalské ligy se Sportingem Lisabon. Tím jasně dokazují, jak je to pro ně tady u nás důležitý zápas. Před sezonou měli jasný cíl, že chtějí evropskou trofej," doplnil Petržala.

"Myslím, že se na nás určitě připraví líp. Dokázali jsme je zaskočit. Na druhou stranu měli na to jen týden, takže myslím, že rozhodne momentální forma. Nás by k mimořádnému výkonu mohla vybičovat plná hala," mínil Čurda.

Dukle nepomohlo, že ve středu prohrála třetí čtvrtfinále play off extraligy v Jičíně a musela hrát ve čtvrtek ještě čtvrtý duel. "Na české podmínky jsme sehráli nadstandardních pět zápasů v nějakých deseti dnech. Zkomplikovali jsme si to, ale o finále poháru hrajete jednou v životě. Věřím, že v sobě najdeme s pomocí diváků i nějaké síly, které ani třeba neexistují," podotkl Petržala.

Klíčem k úspěchu je eliminovat rychlý přechod Bragy do útoku. "Jakmile se rozeběhnou dopředu, v těch nábězích se nemýlí. Návrat do obrany bude jedna z nejdůležitějších věcí," mínil Petržala. "Klíčem k postupu bude také famózní výkon gólmana. Tomáš měl v Braze asi 37 procent, potřebovali bychom, aby se dostal na 40," dodal Čurda.

Posledním českým či čs. mužským týmem ve finále některého z evropských pohárů byla právě Dukla, která si v roce 1984 v tehdejším Poháru mistrů poradila v rozhodujícím sedmičkovém rozstřelu s Šabacem a slavila třetí triumf v nejprestižnější klubové soutěži.

Zápas v pražské hale na Podvinném mlýně začne v neděli v 18:00 a měla by ho sledovat plná hala. Slavnostní výhoz provede trenér fotbalistů Dukly Luboš Kozel.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud