9. října 2016 • 22:50

Dukla zaskočila chorvatského favorita, Plzeň neměla proti Koldingu šanci

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Házenkáři Dukly Praha porazili v úvodním utkání 2. kola Poháru EHF favorizovaný chorvatský celek RK Nexe Našice 30:29. Zato proti druhému českému účastníkovi soutěže Talentu Plzeň potvrdil dánský tým Kolding FC roli favorita a před svými fanoušky uštědřil mistrovi extraligy debakl 38:23.



Pražané sehráli vyrovnaný duel, v poločase byli o gól pozadu (16:17), na konci zápasu byl výsledek i díky úspěšným rychlým protiútokům domácího týmu opačný. Odveta na půdě chorvatského vicemistra se bude hrát 15. října. "Věřím, že se můžeme o postup porvat a v evropském poháru pokračovat dál," řekl Milan Kotrč, se sedmi brankami nejlepší střelec zápasu.

Soupeř měl dva šestigólové střelce, jedním z nich byl olympijský vítěz a mistr světa Vedran Zrnič. "Nijak zvlášť jsme se na něj nepřipravovali. Myslím, že ve druhé půli nebyl ani moc vidět," řekl trenér Dukly Jan Josef.

"Myslím, že ze strany chorvatského týmu došlo ze začátku k podcenění. Máme hru založenou na rychlém přechodu do útoku. Soupeř měl velké problémy s vracením se do obrany a my toho využili. Před zápasem bych byl s tímto výsledkem spokojený, teď si myslím, že jsme mohli vyhrát o tři až čtyři góly," řekl Kotrč.

Plzeň v Dánsku v utkání s dřívějším pravidelným účastníkem Ligy mistrů od počátku zaostávala. První poločas prohrála o devět branek (13:22) a ani po změně stran tlaku domácích neodolala. Osmi góly zatížil konto hostů švédský reprezentant Philip Stenmalm, v plzeňském dresu se sedmkrát gólově prosadil David Poloz. Odveta se bude v Plzni hrát 16. října.

Úvodní utkání 2. kola Poháru EHF házenkářů:

Dukla Praha - RK Nexe Našice (Chorv.) 30:29 (16:17)
Nejvíce branek: Kotrč 7, Jeníček a Sviták po 5, Kastner 4 - Nenadič a Zrnič po 6, Špiler 4. Odveta se hraje v sobotu 15. října v Chorvatsku.

Kolding - Plzeň 38:23 (22:13)
Nejvíce branek: Stenmalm 8, Robledo 6, Jörgensen a Spellerberg po 4 - Poloz 7, M. Tonar 6, J. Tonar 4. Odveta v Plzni se hraje za týden.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud