9. prosince 2016 • 22:27

Házenkářky prohrály na ME s Dánskem, postupují se dvěma body

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

České házenkářky na závěr základní části mistrovství Evropy ve Švédsku podlehly Dánsku 29:33. Ve skupině si připsaly jednu výhru a dvě porážky, i tak skončily za Dánkami na druhém místě a postoupily mezi 12 nejlepších týmů z 16 účastníků turnaje.



Třetím postupujícím je Maďarsko, které dnes porazilo v rozhodujícím zápase Černou Horu. České hráčky jdou do dalších bojů se dvěma body za úvodní překvapivou výhru nad Maďarskem.

Ve čtvrtfinálové skupině, na kterou se přesunou z Malmö do Helsingborgu, se svěřenkyně trenéra Jana Bašného utkají s Ruskem, Rumunskem a Norskem. V neděli nastoupí proti sborné.

České házenkářky začaly zápas s Dánskem bez respektu a v páté minutě vedly 3:0. Překvapení to bylo jak pro brankářku Toftovou, která odevzdaně seděla na zemi, tak pro početné dánské publikum v ochozech. Střelecky se v úvodu dařilo Janě Knedlíkové, která za stavu 5:2 dala už svůj třetí gól. Připojila se k ní Luzumová a další hráčky. V 16. minutě vyhnala Hrbková dánskou brankářskou jedničku Toftovou na lavičku, zatímco Satrapová předváděla na druhé straně mezi tyčemi množství vynikajících zákroků - od zneškodněných střel z dálky až po vychytané rychlé protiútoky.

Dánky se několikrát dostaly na kontakt, vyrovnat ale nedokázaly a Češky po celý první poločas vedly. Nejvíc měly k dobru čtyři branky, první poločas vyhrály 17:13. Tři góly zaznamenala střídající pivotmanka Stellnerová. Trefovala se také Růčková, která bezpečně proměňovala i sedmimetrové hody.

Druhý poločas nezačaly Češky dobře, stejně jako v předešlých zápasech. Navíc hrály oslabení a Dánky postupně stahovaly manko. Dostaly se až na kontakt, Hrbková se ale prosadila dvěma střelami z dálky a poté i rychlou kličkou. Český tým pak čelil těžké chvíli v podobě dvojnásobného vyloučení, o vedení však nepřišel. Ztratil ho až v dalším oslabení, kdy soupeřky vyrovnaly. Po něm šly Dánky do vedení a postupně náskok navyšovaly. Češkám se přestalo dařit, ztrácely míče a neproměnily několik šancí. V závěru sice ještě zabojovaly, ale výsledek už nezvrátily.

Mistrovství Evropy házenkářek ve Švédsku:

Skupina C (Malmö):

Černá Hora - Maďarsko 14:21 (6:11), Dánsko - ČR 33:29 (13:17)

 

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud