3. září 2015 • 23:38

Kolize v MMA. Kvůli křížení turnajů musí trenér Barták opustit zápasníka

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

České MMA zažívá nezvyklou situaci. Sport, který usiluje o každého fanouška, má v pátek 4. září na programu hned dva turnaje, což tříští pozornost diváků. A navíc, na obou akcích – CGF v Dobříši a Fusion Fight Night v Mladé Boleslavi – se představí v hlavních zápasech bojovníci pražského Penta Gymu – Ondřej Skalník a Filip Macek. První jmenovaný se tak bude muset obejít bez podpory svého trenéra Daniela Bartáka.



MMA je v Česku v posledních letech na vzestupu. Stále více se prosazuje na televizní obrazovky, roste kvalita zápasníků a hlavně přibývá galavečerů na domácí půdě. Druhý fakt se však nyní neukazuje jen jako pozitivum. V pátek 4. září totiž vznikla termínová kolize.

Ve stejný den se uskuteční turnaje GCF Challenge: Fight Night 2015 v Dobříši (start od 19 hodin) a také Fusion: First Class Fight Night Series 2 v Mladé Boleslavi (start od 18 hodin).

Už v pátek! Na galavečer MMA s názvem Fight Night se představí i Skalník
Video se připravuje ...

Situace je o to pikantnější, že hlavními tvářemi obou akcí jsou bojovníci pražského Penta Gymu. Ondřej Skalník se chce jako rodák z Dobříše představit na domácí půdě, kde ho čeká ve váze do 66 kg Polák Michal Selwa. Stejný cíl má i Filip Macek, jenž pochází z Mladé Boleslavi a postaví se nevyzpytatelnému Vladimiru Karasiovovi z Ruska.

Souběh událostí tak způsobil komplikace hlavnímu trenérovi obou borců Danielu Bartákovi. Jednomu ze svěřenců musel dát přednost před druhým. Oba přitom patří ke špičce jeho týmu.

„Pro mě to nebylo snadné rozhodování, ale nakonec budu koučovat Filipa, protože je to hodně specifický zápasník. Ondra bude mít v rohu našeho trenéra boxu Michala Novotného a další kluky z klubu. Není to ale šťastné, že se to tak sešlo,“ říká Barták, jenž rovněž stojí za úspěchy těžké váhy Viktora Pešty, aktuálně jediného Čecha v nejprestižnější lize UFC.

Oba pořadatelé vypadají jako přímí konkurenti, jež bojují o pozornost. Pravda, která dělá z termínové shody ještě větší paradox, je však taková, že turnaje dělají spřátelené managementy.

GCF funguje pod vedením bývalého bojovníka a nyní promotéra Michala Hamršmída. Fusion pak mají na starosti promotéři Pavel Touš a Jan Voborník. Oba přitom působí i v organizaci GCF, kde fungují mimo jiné i jako rozhodčí.

To bude bitva! Galavečer MMA s názvem Fight Night bude poprvé v Dobříši
Video se připravuje ...


„Seběhlo se to takhle, protože v Boleslavi nebyl jindy volný termín haly kvůli basketbalu. A turnaj v Dobříši byl plánovaný už dlouho s předstihem,“ popisuje Hamršmíd. „Oba turnaje jsou spíš lokální, často pro začínající zápasníky. Nejdou proti sobě. Kluci z Penta Gymu ale představují na obou místech taháky. Jejich trenérovi rozhodování nezávidím.“

Vstupenky na obě akce lze zakoupit ještě před začátkem přímo v halách. V Dobříši proběhnou duely v kleci v tamní Sportovní hale, v Boleslavi bude hostit turnaj, kde bude k vidění i box a K-1, sportovní hala u Kauflandu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud