16. září 2015 • 18:19

Marihuana není doping! Za Diaze se postavila i šampionka UFC

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pětiletý trest za pozitivní test na marihuanu. Takový verdikt si vyslechl bývalý šampion v MMA Nick Diaz, který byl pozitivně testován na THC už potřetí ve své kariéře. Proti tvrdému trestu, který pro Diaze zřejmě znamená konec kariéry, se postavila i nejznámější ženská bojovnice UFC Ronda Rousey.



Poprvé půl roku, podruhé rok. Do třetice už antidopingový výbor neměl slitování. Nicku Diazovi udělil pětiletý zákaz, což pro dvaatřicetiletého bojovníka zřejmě znamená konec kariéry. "Zákaz na pět let v případě marihuany není spravedlivý," zastala se svého kolegy šampionka UFC Ronda Rousey.

"Jsem proti testování marihuany ve sportu. Není to droga pro zvýšení výkonu, nemá to nic společného se sportem. Testují to jenom z právních důvodů," uvedla v rozhovoru pro MMAFighting.com.

"Nick je můj blízký přítel, budu ho bránit. Je to strašně nespravedlivé. Neřeknu, kdyby byl pozitivně testován na steroidy, ale pět let za kouření rostliny, která ho udělá veselým?" pokračuje.

Tvrdý postih zvedl ve Spojených státech na sociálních sítích vlnu nevole. Diaz a jeho právník se hodlají proti trestu odvolat, zatím však zákaz trvá dál. Vynulován byl i jeho lednový zápas s Andersonem Silvou, který však stejně prohrál.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud