4. října 2015 • 10:00

Sejmula ho síla. UFC bojovník Pešta prohrál poprvé KO

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle monstrum bylo nad jeho síly. Viktor Pešta, jediný český zápasník MMA v prestižní lize UFC, prohrál svůj třetí duel mezi elitou. Navíc poprvé v kariéře technickým KO. Na galavečeru v americkém Houstonu sice skvěle začal, ale nakonec podlehl domácímu Derricku Lewisovi. Obr s přezdívkou „Černá bestie“ vyhrál ve 3. kole.



Střet stylů vyzněl jasně. Brutální síla a sázka na tvrdý úder předčila techniku a zápas na zemi. Proto se bojovník MMA Viktor Pešta vzpamatovává z první prohry technickým KO v kariéře. Na galavečeru UFC192 ho přejel Americký gigant Derrick Lewis.2447215:gallery:true:true

Pešta, jenž je v 25 letech nejmladší těžkou vahou v nejlepší lize světa, dostal tvrdou lekci. První kolo sice ještě s přehledem ovládl díky tomu, že protivníka dostal několikrát na zem, kde kontroloval situaci. Stejné to bylo i v půlce druhého dějství, ale poté Lewis začal dominovat zásluhou své velikosti. Jako jeden z mála totiž musí hubnout i do hmotnostního limitu 120 kg. A jelikož má český zástupce pražského Penta Gymu 110 kg, byl v kleci ve značné nevýhodě.

Američan nejprve trefil drtivý zvedák a snažil se otřeseného soka knockoutovat, z čehož se ještě Pešta vzpamatoval. Do třetího kola ale nastupoval značně unavený, což se hned projevilo. Lewis neváhal, sejmul soupeře na zem, rozdával tvrdé údery a rozhodčí zápas ukončil.

„Nerad to říkám, ale byl jsem knockoutován. Díky všem za podporu. Jsme bojovníci, někdy prohrajeme, jindy vyhrajeme, ale vždy se vydáme ze všech sil. Jsem v pohodě, mé ego dostalo mnohem větší ránu než moje tělo. Vrátím se,“ napsal poté Pešta na svůj Instagram. Zprávu doprovodil fotkou z vyšetření v nemocnici.

V UFC má tak český zástupce aktuální bilanci 1 vítězství/2 porážky – celkově si drží skóre 10 výher/2 prohry.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud