13. listopadu 2016 • 08:54

Král MMA má jako první dva pásy! McGregor knockoutoval Alvareze

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Irský bojovník Conor McGregor překonal další historický milník UFC. Bojovník MMA v noci ze soboty na neděli knockoutoval ve druhém kole šampiona lehké váhové kategorie Eddieho Alvareze a vybojoval tak svůj druhý mistrovský pás. Před ním se to ještě žádnému bojovníkovi UFC nepodařilo.



Galavečer UFC 205 byl speciálním nejen natřískanou startovní listinou. Vůbec poprvé v historii se zápasy MMA konaly v New Yorku, kde teprve letos přestal platit zákaz smíšených bojových umění. A diváci v Madison Square Garden viděli hned dlouho očekáváný zápas mezi McGregorem a Alvarezem.

Irský bojovník drží mistrovský pás v pérové váze a rozhodl se, že vyzkouší vybojovat ještě jeden. Vyzval proto šampiona lehké váhy Eddie Alvareze. Ten vybojoval mistrovský pás v červenci nad Rafaelem dos Anjosem, dlouho se z něj však neradoval. Hned v první obhajobě o něj přišel.

McGregor totiž dokázal splnit svou roli nejít na zem, kde se mu příliš nedaří a pokusit se svého soupeře rychle udolat údery. Zaskočený sok se od začátku zápasu do ničeho výraznějšího nepustil a toho McGregor využíval. Na začátku druhého kola dal Ir dokonce ruce za záda, aby protivníka vyburcoval.

Po většinu zápasu pasivní Alvarez se v polovině druhého kola rozhodl soupeře udeřit, na McGregorovu hlavu ale nedosáhl, což bylo pro šampiona lehké váhy fatální chybou. Irský bojovník se totiž rozhodl okamžitě pro protiútok, sérií ran dostal Alvareze na zem, kde si už výhru pohlídal. Rozhodčí zápas brzy poté ukončil a McGregor se tak mohl radovat z výhry technickým knockoutem.

V souboji šampionů měl jednoznačně navrch. Dokázal navíc to, co se zatím žádnému jinému zápasníkovi v UFC nepovedlo. Stal se držitelem dvou mistrovských pásů ve dvou rozdílných váhových kategoriích.

Conor McGregor jako nadšený vítěz
Conor McGregor jako nadšený vítěz

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud