4. dubna 2016 • 12:23

Martin Macík ml. navzdory aprílu i dubovým kořenům zvítězil na Baja Drawsko Pomorskie. Lukáš Kvapil dojel třetí.

Autor: red
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tým KM Racing bodoval v prvním letošním mezinárodním závodu Baja Drawsko Pomorskie. Pilot Martin Macík, navigátor František Tomášek a mechanik Michal Mrkva ve své žluté liazce obhájili loňské vítězství mezi kamiony. Lukáš Kvapil vybojoval 3. místo na motocyklu.



V Polsku se na apríla sešel český „nároďák“ dakarských jezdců a v týmu KM Racing i mezi jednotlivými českými posádkami panovala dobrá nálada. Během pátku závodníci absolvovali úvodní prolog, do kterého Martin Macík se svou posádkou po loňském vítězství startoval z prvního místa, do cíle ale dojel s druhým nejlepším časem a časovým rozdílem několika vteřin. Po páteční aprílové a velice studené noci čekaly na jezdce v kamionech dvě rychlostní zkoušky, každá po 174 km. „Bylo s kým soupeřit a to je vždy plus, protože se dají sbírat cenné zkušenosti. Závod byl jiný než v loňském roce. Musím přiznat, že jsem do první sobotní erzety nevjel zrovna ideálně. Možná jsem se na to špatně vyspal, ale neřídilo se mi moc dobře. Navíc se nám 2 km před cílem pod kola zasekl obrovský kořen dubu a Michal Mrkva musel ven z auta, protože jsme si mysleli, že máme zablokované kolo,“ popisuje Martin Macík. I přesto se posádce nakonec podařilo získat druhé místo.

Foto KM Racing

Během hodinového servisu mezi erzetami se Martin Macík oklepal a po promluvě šéfa týmu Martina Macíka staršího vyrazila posádka do druhé části s velkým odhodláním obhájit loňské vítězství. „Řekli jsme si, že to dáme! Jako vždy to zabralo a druhou sobotní rychlostní zkoušku jsme doslova letěli. Neměli jsme úplně 100% výkon motoru, ale byla to pecka. A tentokrát jsme si závod konečně užívali. Myslím, že jsme vyhráli i závody ve skoku, protože jsem nohu z plynu nesundal ani v pasážích, kde bylo hned několik skokanských příležitostí za sebou,“ líčí Martin Macík. Díky druhé sobotní jízdě tým v závodě s přehledem a několikaminutovým náskokem zvítězil. „Z vítězství máme i vzhledem k vývoji závodu obrovskou radost. Je to krásný vstup do nové sezóny,“ zakončil Martin Macík.   

Foto KM Racing

Dobře si v Polsku vedl také motocyklista týmu KM Racing Lukáš Kvapil, pro kterého byl start v Baja Drawsko Pomorskie první závodní zkušeností po vážném zranění z loňských závodů v Milovicích. „Lékaři mi před Baja Drawsko povolili pouze pár tréninků, ale i tak se mi jelo perfektně a po prvním dni jsem byl mezi motorkáři nejlepší,“ popisuje Lukáš Kvapil, který v Polsku sbíral další zkušenosti pro start v Rallye Dakar 2017. Bohužel v sobotu udělal Lukáš navigační chybu, ta znamenala penalizaci a v konečném hodnocení ho posunula na třetí místo. Každopádně, i Lukášovo pódiové umístění bylo pro tým velkým úspěchem.          

Další informace a aktuality můžete najít na:

www.kmracing.cz

http://www.facebook.com/martinmacikjrdakar

http://www.facebook.com/kmracingteam

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud