30. března 2015 • 12:50

Nováček sestřelil Abrahama. Šílené, co udělal, láteřil jezdcův technik

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První závod nové sezony, první pád. Tentokrát v něm ale motocyklový jezdec Karel Abraham byl nevinně. V posledním kole nedělní Grand Prix v Kataru ho z trati ve snaze získat o jednu příčku lepší umístění nekompromisně sestřelil nováček Jack Miller, oba jezdci skončili na zemi a podření se dostali do cíle po svých.  Jediná Abrahamova útěcha? Nešlo o body, ale „jen“ o souboj o 18. místo…



 Pod umělým osvětlením v Kataru se český jezdec nepřiblížil svým maximům ze zimních testů, kterým byly časy na konci první desítky. Polovinu závodu si však mohl dělat naděje na body, když se pohyboval do patnáctého místa. Pak ale ztratil i tyto pozice a nakonec přišel v posledním kole pád.

„Jack Miller (nováček a loňský vicemistr světa v Moto3) se rozhodl, že mě předjede za každou cenu, jenže mu to nevyšlo a docela tvrdě mě sestřelil. Motorka je hodně zničená, já jsem domlácený. Pak jsme si to vyříkali, přišel se mi omluvit. Naštěstí se to stalo aspoň v závodu, kde mi nešlo o body,“ líčil nehodu Abraham.

Když se jeho jméno náhle neobjevilo mezi těmi, kdo na konci závodu projeli cílem, vzbudilo to během přímého přenosu různé dohady. I kvůli tomu, že Karel Abraham mívá s pády a kolizemi potíže.

„Miller byl dlouhý do sedmé zatáčky a v posledním kole Karla doslova sestřelil. Je to sice nováček, ale tohle bylo opravdu šílené. Zvlášť v situaci, kdy oba byli mimo body,“ ulevil si Abrahamův šéfmechanik Marco Grana.

Jediný Čech v královské třídě MotoGP tak Katar opouštěl se smíšenými pocity. Pád mu na náladě samozřejmě nepřidal, ale k řešení bude taky průběh závodu, v němž jeho honda (specifikace Open) postupně slábla a on se na ní propadal pořadím.

Lepší a horší momenty kvůli tomu Abraham střídal průběžně během celého víkendu při zahajovací Grand Prix nové sezony. „První závod potvrdil, že nás všechny na motorkách specifikace open čeká hodně těžká sezona, bodovalo nás úplné minimum. Pro mě se první půlka závodu vyvíjela dobře, postupem času ale začala motorka hodně klouzat,“ popsal problém Abraham.

Proto se postupně „vypařil“ z boje o lepší příčky. „Nedokázal jsem se Stefana Bradla udržet, natož na něj zaútočit,“ přiznal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud