13. srpna 2015 • 14:06

Jihomoravští zastupitelé schválili vznik spolku pro pořádání GP

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zastupitelé Jihomoravského kraje schválili vytvoření spolku, který by v příštích letech mohl pořádat motocyklovou Grand Prix. Je to první krok k záchraně závodu mistrovství světa, vznik spolku ale musí ještě odpoledne schválit zastupitelé města. Ani tak však není jisté, zda se v příštích letech Velká cena v Brně pojede. Vše bude záležet na promotérovi závodů, společnosti Dorna.



Dosavadní pořadatel Automotodrom Brno totiž dluží Dorně peníze a kvůli velké finanční zátěži už nechtěl odjet ani letošní závody MS. Dorna však nakonec rozhodla, že se brněnská Grand Prix uskuteční.

Jubilejní 50. ročník se v Brně pojede o tomto víkendu. Dorna dala podmínku, že se před startem musí vyřešit financování příštích ročníků a vyřešit dluhy z minulosti, jinak závody MS v Brně skončí.

Budoucnost Velké ceny má vyřešit spolek, jehož zakladateli budou kraj, město, jihomoravská Centrála cestovního ruchu a Turistické informační centrum města Brna. Právě tento spolek by se měl v příštích letech stát držitelem licence na pořádání závodů, současně by uzavřel smlouvu s ministerstvem školství o podpoře GP. Kraj schválil založení spolku, od 15:30 o něm budou jednat brněnští zastupitelé.

Pro vznik spolku hlasovalo všech přítomných 53 jihomoravských zastupitelů z celkových 65, zbytek se omluvil. Nikdo nebyl proti a nikdo se nezdržel hlasování.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud