17. srpna 2015 • 04:30

Lorenzo ušetřil Abraháma trapasu: Jeď, Kájo, jeď, poháněl ho v duchu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohl mu celkem v klidu nadělit jedno kolo a pelášit se radovat na cílovou rovinku. Španělský jezdec Jorge Lorenzo ale českého Karla Abraháma trapasu ušetřil. „Doufal jsem, že nezpomalí, protože se mi nechtělo ho předjíždět,“ řekl po závodu vítěz Velké ceně České republiky, který Abraháma jako vedoucí závodník ke konci dojel.



Smál se tomu. Při průjezdu cílem spokojeně kýval hlavou, a když na tiskové konferenci dostal otázku na Karla Abrahama, soustředěnou tvář vystřídalo uvolněné pobavení.

„Málem jsem ho stihl předjet, že? Ale nepředjel. Doufal jsem, že nezpomalí, protože se mi nechtělo ho moc předjíždět. Raději jsem ho v duchu popoháněl: Jeď, Kájo, jeď. Nakonec jsme dojeli do cíle spolu,“ popisoval španělský rychlík z Yamahy závěr GP České republiky, kdy málem dal českému jezdci kolo.

Kdyby se ale jelo místo 22 okruhů o jeden víc, už by ho asi předjet musel. Takhle udělal z Abrahama jen „předjezdce“, který si rovněž mohl užít řevu fanoušků vítajícího vítěze, jenž nedal nikomu šanci.

Zleva Marquez, Lorenzo a Rossi
Zleva Marquez, Lorenzo a Rossi

„Věděl jsem to, protože v jedné zatáčce jsem se podíval. Počítal jsem s tím, že když bude těsně za mnou, tak mě na rovince nebo i v zatáčce přefrčí, protože to pro něj není problém. Ale že to možná ani nebude chtít udělat, protože by to pro něho bylo zbytečné,“ říkal Abraham.

Ilustruje to i fakt, že poslední kolo Lorenzo zajel o osm desetin pomaleji, než to předchozí. Hlídal si to, jel na jistotu. „Myslím si, že když mě tam viděl, nepotřeboval extrémně tlačit na pilu a někde mi to poslat, protože by zbytečně riskoval. Fotka z cíle asi bude zajímavá,“ usmíval se český jezdec smířeně, neboť do závodu nastupoval se stále zraněným prstem na noze.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud