13. října 2015 • 10:14

De Angelis zůstává po pádu v Motegi v kritickém stavu, krvácí do mozku

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Motocyklový závodník Alex de Angelis zůstává po sobotním pádu v tréninku na Grand Prix v japonském Motegi v kritickém stavu. Vedle zranění hlavy a plic si také zlomil tři žebra a pět obratlů. Lékaři mu však už na jednotce intenzivní péče mohli začít snižovat dávku sedativ a jezdec třídy MotoGP je podle tiskové zprávy schopen reagovat na okolí.



Motoristický sport má za sebou další těžkou havárii a chvíle strachu. Jednatřicetiletý Alex de Angelis, zkušený pilot ze San Marina, vyletěl během tréninku na trati v Motegi ze zatáčky číslo devět přímo do svodidel.

Jeho stav je kritický, ale podle lékařů stabilní. Zatím poslední vyšetření hrudníku prokázalo zmenšení otoku zhmožděných plic, nezměněná však zůstává situace po krvácení do mozku. To se objevilo po vyšetření na CT až během neděle; do té doby se lékaři domnívali, že tato komplikace u De Angelise nenastala.

„V první řadě si teď musíme přát, aby byl Alex co nejdříve v pořádku,“ řekl De Angelisův slavný soupeř Valentino Rossi.

V pondělí už byl jezdec (jak informoval oficiální server MotoGP) po snížení dávek sedativ schopen hovořit a orientoval se v prostoru a čase.

Přestože si zlomil tři žebra a pět obratlů, tři z nich vážně, pohybuje De Angelis končetinami. „Musíme ho ale sledovat a ujistit se, že zlomy zůstanou stabilní a neohrozí míchu,“ uvedl v prohlášení doktor Michele Macchiagodena, kterému dělá starosti i zhmoždění plic. „Je potřeba tohle všechno pečlivě sledovat, aby nenastaly problémy s dýcháním nebo se neobjevila infekce,“ dodal. Po havárii byl De Angelis na okruhu dlouho ošetřován, než ho helikoptéra převezla do nemocnice. Z pádu si prý kvůli zranění hlavy nic nepamatuje.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud