14. června 2016 • 11:10

Hanika končí v MS. Není šance na zlepšení, zní ze stáje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Motocyklový jezdec Karel Hanika končí v týmu Platinum Bay Real Estate a příští týden se tak již nepostaví na start osmého závodu mistrovství světa. V nejslabší třídě Moto3 jej nahradí zkušený Brit Danny Webb. Tým to oznámil v tiskové zprávě.



Dvacetiletý Hanika ve své třetí sezoně v MS ještě nebodoval. Vedení týmu navíc poukázalo na fakt, že se brněnský rodák nesžil s motocyklem Mahindra. "Situace se ukázala neperspektivní, není šance na zlepšení s ohledem na budoucnost v mistrovství světa," uvedli zástupci týmu, do kterého Hanika přišel před sezonou.

Český jezdec v předešlých dvou letech obsadil shodně osmnácté místo v konečném hodnocení MS, když získal 44 a 43 bodů. Letos byl nejlépe dvacátý v Mugellu. Po Hanikově vynuceném konci tak v šampionátu pokračuje už jen jediný Čech - Jakub Kornfeil, který také startuje v Moto3.

Haniku nahradí pětadvacetiletý Webb, který má na svém kontě sto startů v MS v nejslabší třídě. Nejlépe byl celkově desátý v roce 2010, před třemi lety ale v šampionátu skončil a v zimě se jako testovací jezdec podílel na vývoji motocyklu Mahindra.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud