18. srpna 2016 • 19:07

Rossi v Brně 20 let po prvním triumfu: Udělám tu vše pro úspěch

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italská hvězda MotoGP Valentino Rossi touží vyhrát nedělní brněnský závod mistrovství světa silničních motocyklů. Oslavil by tím dvacet let od svého premiérového prvenství na Masarykově okruhu. Sedmatřicetiletý Rossi považuje Masarykův okruh za svou nejoblíbenější trať, poslední vítězství na něm ale slavil před sedmi roky.



V konkurenci španělských a italských soupeřů nebude mít jeden z nejlepších jezdců historie snadnou cestu k dalšímu úspěchu. "Dvacet let je hodně dlouhá doba. Od té doby jsem už pořádně zestárl. Udělám ale všechno pro úspěšný výsledek," řekl Rossi na podvečerní tiskové konferenci v Brně.

Se stejným přáním dosáhnout konečně na osmé vítězství vstupoval do závodu v Brně i před rokem. Tehdy skončil třetí. "Nebyl jsem tak rychlý jako vítězný Lorenzo. A udělal jsem i nějaké chyby. Nyní věřím v lepší výsledek," dodal italský jezdec, který je zatím v průběžné klasifikaci MotoGP třetí.

V této sezoně vyhrál dva závody, poslední prvenství si připsal začátkem června v Barceloně. Od té doby se v dalších třech závodech už na stupně vítězů nedostal. Před týdnem v Rakousku těsně prohrál souboj o třetí místo se Španělem Jorgem Lorenzem.

Márquez: Brněnská trať mi vyhovuje

"I čtvrtého místa si cením. Mám dobrý potenciál, cítím se dobře. Stroj jsme doladili na brněnskou trať. Bude hodně záležet i na štěstí," usmál se Rossi, který se pokusí snížit ztrátu 57 bodů na lídra šampionátu Španěla Marca Márqueze. "Do konce mistrovství světa ještě zbývá osm závodů. Nic není rozhodnuto, i když se zdá Márquezův náskok velký. Ve hře o konečné pořadí na stupních vítězů je minimálně sedm vyrovnaných jezdců," řekl Rossi.

Třiadvacetiletý Márquez považuje za důležité dostávat se pravidelně na stupně vítězů. S výjimkou posledního závodu v Rakousku, kde skončil pátý, mu to vychází. "Něco jsem teď ze svého náskoku ztratil. Ani to páté místo však nebylo špatné. Pokusím se výsledek napravit v Brně," řekl Márquez, který na Masarykově okruhu slavil dvě vítězství v letech 2012 a 2013.

Obhájce prvenství Lorenzo měl impozantní vstup do sezony. Z prvních šesti závodů tři vyhrál a dvakrát dojel druhý. "Jenže potom mě potkala krize, ztratil jsem hodně bodů. Třetí místo v posledním závodě v Rakousku proto považuji za skvělý výsledek. Věřím, že jsem už těžké období překonal. Na brněnský závod se těším, neboť trať mi dokonale vyhovuje," uvedl Španěl, který na druhém místě na svého krajana Márqueze ztrácí po deseti závodech 43 bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud