15. října 2016 • 09:02

Kvalifikace nevyšla, Kornfeil odstartuje až ze sedmé řady

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakub Kornfeil zajel v kvalifikaci na motocyklovou Velkou cenu Japonska v třídě Moto3 jednadvacátý čas a do nedělní Grand Prix vyrazí ze sedmé řady. Jediný český účastník mistrovství světa zaostal na okruhu Motegi necelých osm desetin za nejrychlejším Hiroki Onem z Japonska.



Domácí jezdec Ono však z pole position neodstartuje. Dostal totiž už v prvním tréninku trest v podobě tří pozic na roštu za to, že jel příliš pomalu v určitých sektorech trati. Na startu tak bude na začátku druhé řady a na jeho místo v čele se posune druhý z kvalifikace Ital Andrea Migno.

"Vyrovnanost mám trošku hraje do karet, protože nejsme v žádné časové propasti. Do zítřka musíme pořádně máknout na datech a nastavení. S přilnavostí totiž nejsem vůbec spokojený a vzhledem k rytmu tratě tady v Motegi by to mohl být velký problém," uvedl v tiskové zprávě Kornfeil.

V královské MotoGP si připsal 64. kvalifikační vítězství Ital Valentino Rossi, jenž za sebou nechal své španělské rivaly Marca Márqueze a Jorgeho Lorenza. Pro úřadujícího mistra světa Lorenza je první řada výhrou, neboť měl v třetím tréninku těžký pád, po němž musel být letecky přepraven na vyšetření nohy do nemocnice. "Hodně to bolelo, ale při kvalifikaci jsem na pád i bolest zapomněl," uvedl Rossiho týmový kolega z Yamahy.

Lídr šampionátu Márquez si může už v Motegi zajistit mistrovský titul. Rossi, jenž na něj na druhém místě ztrácí 52 bodů, by však musel skončit patnáctý nebo horší a Lorenzo ne lepší než čtvrtý.

Kvalifikace na Velkou cenu Japonska:

Moto3: 1. Ono (Jap./Honda) 1:56,443, 2. Migno (It./KTM) -0,086, 3. B. Binder (JAR/KTM) -0,216, ...21. Kornfeil (ČR/Honda) -0,793.

Moto2: 1. Zarco (Fr./Kalex) 1:49,961, 2. Lüthi (Švýc./Kalex) -0,067, 3. Morbidelli(It./Kalex) -0,356.

MotoGP: 1. Rossi (It./Yamaha) 1:43,954, 2. M. Márquez (Šp./Honda) -0,180, 3. Lorenzo (Šp./Yamaha) -0,267.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud