Ivo Pospíšil
24. dubna 2015 • 09:58

Parádní start rallye sezony: Na Šumavě debutuje R5 a jede i Landa

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tovární škodovka vytasí novou zbraň, Václav Pech bude útočit na osmý titul v kariéře a do boje vstoupí i zpěvák Daniel Landa, na jehož voze bude zářit velká červená runová hvězda. Start sezony plné lákadel dnes začne v Rallye Šumava, která bude prvním dílem letošního MČR v rallye. Zastaví Jan Kopecký, který pojede všech šest dílů s novým modelem R5 vládu Václava Pecha?



Burácivý zvuk nadupaných speciálů je po zimní pauze zpět. Dnešní Rallye Šumava odstartuje nová sezona mistrovství ČR v rallye, která se promění v pořádný boj o český titul

V roli úřadujícího šampiona Václav Pech, který bude útočit na osmý titul v kariéře.

V roli hlavního vyzyvatele jezdec tovární škodovky Jan Kopecký, který se zúčastní všech šesti domácích podniků a dnes premiérově vyjede do ostrého režimu s novou Škodou Fabií R5 (nahradila do té doby úspěšný model S2000).

A v roli možných překvapení všichni ostatní. Vždyť budou moci nově letos bojovat na českých silnicích se silnými vozy WRC.

„Vaška bude chtít sesadit více lidí. Start vozů specifikací WRC je sice omezený, ale když člověk přijede s autem WRC na český mistrák, tak může zajet solidní výsledek. Bude záležet, jak to budou kluci mít těžké udržet je po technické stránce, ale těch adeptů na titul bude letos víc,“ řekl Kopecký.

Sám Pech se však jen usmál: „Tuhle výzvu vítám,“ vzkázal.

Zatímco on už se svým Mini Cooperem jezdí řadu let, Kopecký se svou R5 debutuje. Místo atmosférického dvoulitru má především 1.6 turbo motor a také pětistupňovou převodovku. Z nuly na sto by však mohla zrychlit i za tři vteřiny.

„Je to pro nás nová výzva a motivace,“ přiznal Kopecký.

Nebude to navíc jediný tahák Rallye Šumava. Vedle Pecha s Kopeckým se zapojí do boje i francouzský „černý kůň“ Bryan Bouffier (druhý na loňské Rallye Monte Carlo) nebo zpěvák Daniel Landa.

První rychlostní zkouška úvodního podniku sezony začíná dnes v Klatovech po sedmnácté hodině.

VIDEO: Tak vypadala loňská Rallye Šumava

Čtěte taháky Rallye Šumava v dnešním deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud