30. března 2016 • 10:05

Macík se chystá na start sezony. Bude obhajovat vítězství v Polsku

Autor: red
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žlutá liazka týmu KM Racing s osvědčenou posádkou Macík, Tomášek, Mrkva se vydává obhájit své loňské vítězství v mezinárodním terénním závodě Baja Drawsko Pomorskie. Závod 1. dubna odstartuje na severu Polska letošní off-road sezónu. V kategorii motocyklů si se soupeři změří síly také další člen týmu KM Racing, Lukáš Kvapil, který se loni umístil na třetím místě. Lukášovi se bude start v závodě počítat do klasifikace pro vstup na Dakar 2017. Martin Macík i Lukáš Kvapil věří v pódiové umístění.  



S příjemnými zážitky z Dakarského setkání ve velikonoční Sosnové, kde se tým KM Racing potkal se svými fanoušky, teď posádka kamionu Liaz nabitá novou energií odjíždí směr Polsko. Zde již tento pátek, 1. dubna, absolvují jezdci přejímky a úvodní prolog. Pro posádku Martina Macíka to bude první závod nové sezóny. Navíc jede obhajovat loňské vítězství. „Loni jsme na Baja Drawsko poprvé zabodovali, jelo se v měkkém písku a dost to prášilo, závod byl také poměrně náročný na navigaci a užili jsme si i pár skoků. Rád na něj vzpomínám,“ popisuje zážitky z loňského ročníku Martin Macík.   

„Líza se nám nedávno vrátila z Argentiny, takže jsme po Dakaru ještě nedělali zásadní úpravy. Pouze jsme mírně vyladili tlumení auta, které v Jižní Americe nebylo úplně ideální. Se svým autem jsem jel po Dakaru poprvé až teď v Sosnové a moc jsem si to užíval,“ popisuje Martin Macík.

Martin Macík Martin MacíkFoto KM Racing

V barvách týmu KM Racingu se v polském závodě objeví také motocyklista Lukáš Kvapil, voják z povolání a člen Dukly Praha, který pojede na týmovém dakarském speciálu Yamaha 450. V loňském ročníku Baja Drawsko se Lukáš mezi motocykly umístil na skvělém třetím místě. „Absolvování Baja Drawsko pro mě bude znamenat další krok k účasti v Rallye Dakar 2017. Od začátku letošního roku se na start v příštím Dakaru systematicky připravuji a pevně věřím, že se vše podaří,“ říká Lukáš Kvapil.   

V polském závodě se objeví také Lukáš Kvapil V polském závodě se objeví také Lukáš KvapilFoto KM Racing

KM Racing si slibuje, že polský závod bude úspěšný. „Rádi bychom s Lukášem oba přivezli pódiové umístění, uděláme pro to maximum. Současně se těšíme, že si opět po čase změříme síly s dalšími českými posádkami, které se letos do Polska chystají. Tuším, že to bude dobrý závod,“ uzavírá Martin Macík.     

Další informace a aktuality můžete najít na:

www.kmracing.cz

http://www.facebook.com/martinmacikjrdakar

http://www.facebook.com/kmracingteam

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud