Ivo Pospíšil
13. června 2016 • 11:05

Devátý, ale z Čechů nejlepší. Nevzdali jsme to, těšilo Kopeckého

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Závodí s vozem kategorie WRC 2, měl defekt, přesto se propracoval do nejlepší desítky prestižního podniku. Jan Kopecký dojel devátý v Italské rallye a při potížích Martina Prokopa se stal nejlepším českým jezdcem v soutěži. „Nevypadalo to s námi dobře, ale nevzdali jsme to,“ přiznal pilot tovární škodovky, která má za cíl v letošní sezoně zvítězit v soutěži WRC 2.



Na vítězného Thierryho Neuvilla ztrácel nakonec v cíli necelých deset minut. Navzdory kamenům, hlubokým dírám i defektu však skončil Jan Kopecký druhý v kategorii WRC 2 a dojel v Italské rallye celkové devátý.

Jeho kolega Esapekka Lappi, který by letos rád útočil na triumf v celé WRC 2 odstoupil po nehodě a poškozenému zavěšení ve dvanácté rychlostní zkoušce.

„Tu díru jsem pořádně neviděl. Dokonce ani, když jsme si potom znovu pouštěli záběry z on-board kamery. Potkala nás smůla a na tak těžkých soutěžích jako je právě Sardinie je riziko takových karambolů daleko vyšší,“ uvedl finský závodník

Na šotolině na Sardinií tak skončil nejlépe Kopecký, který byl i lepší než jedenáctý Martin Prokop, jehož výrazně omezila pětiminutová penalizace před samotným startem. Pilot tovární Škody se pak do první desítky propracoval i navzdory pátečnímu defektu, kdy musel jet šest kilometrů s roztrženou pneumatikou.

„V pátek to s námi nevypadalo dobře, ale věděli jsme, že prakticky celá soutěž je ještě před námi a máme dost času s tím ještě něco udělat. Prostě jsme to nevzdali,“ řekl Kopecký.

Tento týden se pak Kopecký představí i v rámci Rallye Hustopeče.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud