18. června 2016 • 15:26

Kopecký popáté vyhrál Rallye Hustopeče, druhý dojel Valoušek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jan Kopecký obhájil vítězství na Rallye Hustopeče, vyhrál i třetí díl letošního mistrovství republiky v automobilových soutěžích a upevnil si vedení v šampionátu. Druhý dojel se ztrátou 28 sekund Pavel Valoušek, třetí byl Jan Dohnal.



"Nasadili jsme tvrdé pneumatiky, co se jedou v mistrovství světa WRC2, a i když to v prvních průjezdech nebyla úplně ideální volba, tak jsme to zvládli a mám z toho radost. Valda (Valoušek) to tady zná a rozdíly tady vždycky byly minimální, ale kdybychom jeli jiné pneumatiky, asi by to bylo trochu jiné," uvedl Kopecký v tiskové zprávě.

Favorit soutěže vyhrál v páteční první etapě pět z šesti rychlostních zkoušek, ale v té zbývající skončila jeho fabia v poli. V polovině rallye tak vedl tovární jezdec Škody před Valouškem jen o pět a půl vteřiny.

Dnes čtyřiatřicetiletý Kopecký přidal ještě tři dílčí triumfy, Valouškovi se vzdálil a v Hustopečích vyhrál už popáté. Tři sobotní erzety ovládl na jihu Moravy rovněž Dohnal a posunul se díky tomu na třetí místo.

Kopeckého nezastavily ani technické problémy, po kontaktu s Polákem Grzegorzem Grzybem poškodil chladič. "Myslím, že nás musel vidět, ale nepustil nás, a když už jsem myslel, že nás pouští, tak jsem to nasypal pod něj a on to zavřel, takže jsem do něj strčil a prasknul nám chladič. Utěsnili jsme to, ale nestihli jsme přezout pneumatiky, vůbec nic," postěžoval si úřadující šampion, jenž na českém území vyhrál již osmkrát za sebou.

Potíže musel řešit i Valoušek. "Pro mě to byla velmi problematická soutěž, velké trápení. Včera byl prach i po dvou minutách, dnes slunce a horko a k tomu jsme od druhé rychlostky dolívali vodu kvůli přehřívání. Myslím, že kdyby se jela ještě jedna dvě zkoušky, tak už to nevydržíme. V závěru jsem byl samozřejmě nervózní, motor ztrácel výkon, blikaly na mě kontrolky teploty a tlaku vody, takže jsem tu techniku i trochu šetřil, abychom dojeli," uvedl.

Smolný závod odjel Václav Pech, který se pohyboval na konci elitní desítky a v osmé rychlostní zkoušce z rallye odstoupil. "Vyzuli jsme už třetí kolo na zadní nápravě. Nevíme, čím to je. Je pravda, že mají velkou přilnavost a dá se s nimi jet hodně rychle, ale za nějakých podmínek prostě spadnou z ráfku," uvedl na webu rallye Pech, který letos startuje s vozem Porsche 997 GT3.

Agrotec rallye Hustopeče, třetí díl mistrovství ČR v automobilových soutěžích:

1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) 1:25:43,8, 2. Valoušek, Havelková (Škoda Fabia R5) -28,0, 3. Dohnal, Ernst (Ford Focus WRC) -1:29,5, 4. Štajf, Rajnoha (Škoda Fabia R5) -1:46,6, 5. Grzyb, Hundla (Pol./Ford Fiesta R5) -2:30,2, 6. Černý, Černohorský (Škoda Fabia S2000) -2:48,9, 7. Bisaha, Šintal (Ford Fiesta R5) -2:56,6, 8. Trněný, Pritzl (Škoda Fabia WRC) -3:23,8.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud