30. července 2016 • 18:46

Meeke ve Finské rallye zvýšil náskok před Latvalou a vyhlíží třetí triumf

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britský pilot Kris Meeke s Citroënem zvýšil po druhé etapě náskok v čele Finské rallye a už jen čtyři nedělní rychlostní zkoušky ho dělí od třetí vyhrané soutěže v šampionátu. Domácí jezdec Jari-Matti Latvala, trojnásobný vítěz Finské rallye a obhájce loňského prvenství, na něj z druhého místa ztrácí 41 sekund.



Sedmatřicetiletý Meeke vyhrál loni v Argentině a letos v Portugalsku. V součtu dnešních osmi erzet předčil Latvalu, který jede s volkswagenem, o 23 sekund. Na třetí místo se posunul Ir Craig Breen s dalším citroënem, na Latvalu však už ztrácí přes minutu a v neděli bude muset svou pozici hájit před pěticí dotírajících soupeřů.

Francouzský lídr šampionátu a trojnásobný mistr světa Sébastien Ogier po páteční nehodě pokračuje, ale zaostává bezmála o 20 minut a je beznadějně daleko za bodovanými místy. O vítězi soutěže na šotolinových tratích v okolí Jyväskylä rozhodnou čtyři nedělní měřené testy.

Finská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě (20 rychlostních zkoušek):
1. Meeke, Nagle (Brit./Citroën DS3) 2:22:00,8, 2. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo-R) -41,0, 3. Breen, Martin (Ir., Brit./Citroën DS3) -1:43,0, 4. Tänak, Molder (Est./Ford Fiesta RS) -1:54,5, 5. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -2:00,9, 6. Paddon, Kennard (N. Zél./Hyundai i20) -2:03,6.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud