22. srpna 2016 • 11:14

Zlomené kosti a motor na silnici. Měli jsme štěstí, říká závodník WRC

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle byla pořádná klika! Závodní speciály WRC jsou sice stavěné na to, aby posádce poskytly maximální možnou bezpečnost, někdy ale i pořádně propracované konstrukce vozu dostávají zabrat. Během víkendové Německé rallye si horkou chvilku zažila posádka Stephane Lefebvre - Gabin Moreau, která po nárazu do stromu musela do nemocnice. "Když vidím naše auto, musím říct, že jsme měli štěstí," řekl sedmadvacetiletý spolujezdec Moreau.



Pohled na citroen francouzské posádky byl děsivý. Závodní speciál stál na kraji cesty s pravým kolem nacpaným téměř spolujezdci pod nohy a s motorem vyrvaným a položeným na silnici. Ta rána musela být obrovská!

"V rallye se nikdy nemůžete spolehnout ani na povrch, ani na okolí tratě a my jsme tady za to zaplatili vysokou daň," řekl z nemocnice Lefebvre, který skončil na lůžku s protrženou plicí a zlomeným žebrem.

Jeho citroen v sobotu během desáté rychlostní zkoušky rozhodila příliš ostře projetá pravotočivá zatáčka, auto se rázem nevešlo na silnici, narazilo do několika kamenů a pak přímo do stromu. Bezpečnostní zóny vozu odvedly svou práci, šance na přežití by v normálním voze za podobné situace byla nízká.

VIDEO: Náraz pohledem kamery z vozu

"Auto nás skutečně ochránilo," řekl pro autosport.com Gabin, který dopadl hůře, než řidič. Výčet jeho zranění je následující: zlomená noha, fraktura pravé holenní kosti, zlomená levá ruka, poškozená klíční kost, prasklý obratel. Solidní demolice!

Dva dny po nehodě už všechno vypadá lépe. Lefebvre by na začátku týdne mohl odjet domů do Francie, Gabin si v nemocnici ještě chvíli poleží. "Moc nás potěšilo to množství zpráv, které nám přišlo nejen od rodiny, ale od lidí okolo rallye," řekl Gabin.

Teď oba čeká rekonvalescence. A možná hodně rychlá, ani jeden nechce minout domácí Korsickou rallye, která začíná 29. září.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud