27. srpna 2016 • 20:56

Skvělý start na Barum rallye. Kopecký už si zajistil titul mistra republiky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký ovládl první etapu Barum rallye Zlín a definitivně si zajistil zisk titulu mistra České republiky v automobilových soutěžích. Obhájce prvenství z loňského roku na jihu Moravy svádí vyrovnaný boj s Alexejem Lukjaňukem z Ruska, jenž na něj aktuálně ztrácí jen pět desetin sekundy. Třetí Francouz Bryan Bouffier je již o minutu zpět.



Kopecký měl před pátým dílem českého šampionátu prakticky nedostižný náskok 138 bodů na týmového kolegu Pontuse Tidemanda ze Švédska, který ve Zlíně navíc nestartoval. Třetí Pavel Valoušek byl dalších jedenáct bodů zpět. Zisk bodů za vítězství v etapě mu tak s předstihem zajistil čtvrtý domácí titul v kariéře.

Česká rallyeová jednička však na Barumce usiluje také o celkové páté vítězství, které by mu zajistilo zisk doposud putovního poháru do osobního vlastnictví. A o výhru ve 46. ročníku soutěže Kopecký zatím tvrdě bojuje s Lukjaňukem. V průběhu soboty se odpoutali od pronásledovatelů a přetahují se o sekundy. Po osmém měřeném testu se do čela dostal ruský jezdec, tovární pilot mladoboleslavské automobilky se však hned v následující erzetě vrátil na první místo.

Těsně za stupni vítězů se po sobotě srovnala trojice Tomáš Kostka, Jaromír Tarabus, Jan Černý. V absolutním pořadí je na tom velmi dobře i Václav Pech, který jede v "české" části závody s velkým časovým odstupem za elitnímu jezdci přihlášenými do seriálu mistrovství Evropy. Pilot vozu Porsche 997 GT3 zatím odjel sedm erzet, po nichž byl průběžně sedmý.

Barum rallye Zlín - po 1. etapě:

1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) 1:10:44,0,
2. Lukjaňuk, Arnautov (Rus./Ford Fiesta R5) -0,5,
3. Bouffier, Dini (Fr./Citroën DS3 R5) -1:00,2,
4. T. Kostka, Kučera -1:08,1,
5. Tarabus, Trunkát -1:32,5,
6. J. Černý, Černohorský (všichni Škoda Fabia R5) -1:34,2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud