3. listopadu 2014 • 11:50

Schumacherova léčba: 3,5 milionu týdně. A pokroky? Skoro žádné

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to již více než deset měsíců, co legendární pilot formule 1 Michael Schumacher utrpěl při lyžování ve Francouzských Alpách těžkou nehodu, po které bojoval dlouhé týdny o život. Nyní se již zotavuje v domácích podmínkách v luxusní rezidenci na břehu Ženevského jezera. Náročná péče však stojí rodinu německého pilota více než 3,5 milionu korun týdně!



Kolem postele sedminásobného mistra světa se to hemží různými talismany a předměty pro štěstí. Zlatý křížek od syna Micka, ozdobný hřeben od dcery Marie a další propriety mají pomoci těžce zraněné  legendě na cestě k uzdravení.

Jeho žena Corinna nosí na krku speciální kámen na zlatém řetízku. "Dává mi naději, že manžel se uzdraví a bude zase normálně žít," říká manželka německého jezdce.

A pro svého muže dělá opravdu maximum. V rozsáhlém sídle, kde si můžete vybrat ze čtyřiceti ložnic či podívat se na film v soukromém kinosále, má Schumacher ty nejlepší podmínky.

O pětačtyřicetiletého jezdce se stará rozsáhlý zdravotnický tým, zahrnující celou řadu specialistů včetně zdravotních sester. K dispozici mají samozřejmě nejmodernější lékařské vybavení. Celá  záležitost s nákladnou péčí však Schumacherovu rodinu stojí přes 3,5 milionu korun týdně.

Luxusní sídlo Michaela Schumachera, kde se nyní zotavuje z následků pádu na lyžích, prochází rozsáhlými úpravami
Luxusní sídlo Michaela Schumachera, kde se nyní zotavuje z následků pádu na lyžích, prochází rozsáhlými úpravami

Optimismus není na místě

O stav hvězdy formule 1 je obrovský zájem a tomu odpovídají i bezpečnostní opatření. Pokud chcete vejít do Schumacherovy rezidence, zapomeňte na to, že byste s sebou měli mobil či jiné technické zařízení.

Čeká Corinnu s Michaelem ještě šťastná budoucnost? Jeho manželka věří, že anoFoto Profimedia.cz

I přes některé pozitivní zprávy, které se v posledních dnech v médiích objevily, a které mluví o úplném uzdravení německého pilota, zůstává jeho stav velmi vážný. Od prosincové nehody udělal podle dostupných informací jen minimální pokroky.

Rodina sedminásobného mistra světa se k jeho zdravotnímu stavu prakticky nevyjadřuje. Předpokládá se, že Schumacher reaguje na podněty svého okolí, může komunikovat maximálně pomocí očí a pohybů hlavy.

Stále však není neschopen výraznějších reakcí směrem k svému okolí, nedokáže mluvit ani pohybovat končetinami. Neustále je také napojen na řadu přístrojů, které mu usnadňují dýchání a umožňují příjem potravy.

Lékaři mlčí

Hodně neurčitě se o Schumacherově zdravotním stavu vyjadřuje jeho manažerka Sabine Kehmová: "Michael už není v kómatu, je schopen komunikovat s ženou a dětmi. Ale jeho cesta k uzdravení teprve začíná," říká neurčitě.

Nepříliš dobré zprávy naopak zní od lékaře Garyho Hartsteina, bývalého člena lékařského týmu formule 1. "Stav Michaela je kritický, údajné změny k lepšímu jsou jen zdáním, fanoušci se musí připravit na nejhorší," říká.

"Z toho, co vím, je zřejmé, že to bude velice komplikované. Michael nabyl vědomí jen velmi minimálně. Bude pro něj nesmírně obtížné naučit se znovu mluvit, chodit, psát... Jsem z toho velice smutný. Jeho pokroky jsou absolutně zanedbatelné," pokračuje.  

Pevná ve své víře však zůstává Schumacherova manželka: "Tu nehodu přežil, přežil i následující těžké operace, dělá pokroky, může hýbat hlavou, komunikuje očima," drží se naděje Corinna.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud