13. prosince 2014 • 05:00

Tímhle se nechlubí! Část sponzorů se odvrací od Schumachera

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už téměř rok se zotavuje z vážné nehody po pádu na lyžích. Legendárnímu pilotovi formule 1 Michael Schumacher, který patří mezi nejbohatší sportovce na světě, i přes jeho vážný zdravotní stav dál běží lukrativní sponzorské smlouvy. To se však v některých případech už změnilo.



Mercedes či poradenská firma DVAG slíbila, že za Schumacherem bude stát dál bez ohledu na jeho zdravotní stav. V uplynulém roce však přišel vážně zraněný pilot o miliony eur kvůli rozhodnutí některých dalších firem ukončit s ním reklamní kontrakty.

Schumacher peníze potřebuje. Nyní se zotavuje v domácích podmínkách v luxusní rezidenci na břehu Ženevského jezera. Náročná péče však stojí rodinu německého pilota více než 3,5 milionu korun týdně.

Corinna Schumacherová s manželem za šťastnějších časů...Foto Profimedia.cz

Jak však vyšlo najevo, někteří sponzoři už se Schumacherem dál nespolupracují. Jde například o  oděvní firmy Navyboot a Jet Set, nebo výrobce minerálních vod Rosbacher. Pochopitelně se tím nechtějí chlubit.

„Není to pro sponzory lehká situace. Platit Schumacherovi miliony a zároveň nedostávat nic.

Na jedné straně musí zvážit ekonomické hledisko, ale vnímat i možnou negativní publicitu u veřejnosti, když se k Schumacherovi obracíte zády v obtížných dobách,“ komentoval situaci server Bluewin, který o slábnoucí podpoře sponzorů informoval.

Přes slábnoucí příjmy nemusí mít Schumacherova rodina strach, že by její finanční zdroje vyschly. Jmění sedminásobného šampiona formule 1 je odhadováno na 17,8 miliardy korun.

Luxusní sídlo Michaela Schumachera, kde se nyní zotavuje z následků pádu na lyžích, prochází rozsáhlými úpravami
Luxusní sídlo Michaela Schumachera, kde se nyní zotavuje z následků pádu na lyžích, prochází rozsáhlými úpravami

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud