4. srpna 2015 • 10:55

Hnusný motorkářský FAUL! Soupeři zmáčkl brzdu, ten si zlámal kosti

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Motocyklový závodník Niccolò Canepa půjde před soud za úmyslné ublížení na zdraví. Dopustit se ho měl na závodní trati v italském Mugellu, kde v září roku 2013 zamáčkl brzdu jiného jezdce tak, že soupeř přeletěl přes řidítka a skončil se zlomenou klíční kostí na zemi. Případem se bude letos v září zabývat soud ve Florencii.



Sahání soupeři na brzdu je jedna z těch nejhorších věcí, které mezi sebou rivalové na silných motorkách praktikují. Davide Cappato na to předloni doplatil hodně ošklivým pádem a vynucenou zdravotní přestávkou.

VIDEO | Podívejte se na celý incident...

„Jeho brzdy jsem se dotkl neúmyslně, byli jsme v těsném jezdeckém kontaktu,“ vymlouval se Canepa, ale záznam z CCTV kamer na okruhu ho usvědčuje spíš z opaku.

Na videu je vidět, jak Canepa schválně levou rukou udeřil do brzdy vedle jedoucího závodníka. Cappato měl štěstí, že ho po pádu ještě nepřejel jezdec za ním a nedošlo k velké tragédii. Video zveřejnil server www.motociclismo.it.

Soud se začne kauze věnovat 30. září 2015 ve Florencii. Canepa dál v mistrovství světa superbiků účinkuje, po tomto víkendu je v průběžném pořadí na 20. místě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud