4. srpna 2015 • 23:00

Historický úspěch českého quadcrossu: Poláček dojel na ME druhý

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Motokrosová trať v estonském Kivioli zažila největší český úspěch ve světě motokrosu čtyřkolek. Zdeněk Poláček, který teprve před týdnem dokázal vyhrát závod německého mistrovství si vyjel druhé místo v závodě mistrovství Evropy.



Porazit ho dokázal pouze Lotyšský jezdec Edgars Mengelis. Ke svému životnímu úspěchu vykročil Zdeněk hned v první jízdě, kterou dokončil na druhém místě a porazit ho dokázal pouze lotyšský závodník.

Hodně mu napomohl i nejlepší start do závodu. Trať v Kivioli je hodně technicky náročná a plná těžkých skoků. O to větší je Zdeňkův úspěch, protože tu jel poprvé.

Do druhé jízdy vystartoval Zdeněk stejně dobře a připsal si druhý holeshot. Díky výpadku Van Grivsena se nemusel hnát dopředu a jel spíše takticky. Vítězem jízdy se stal Van Grivsen, který ale v první rozjížďce nebodoval.

Druhý skončil Mengelis a třetí Danil Vlasov. Zděnek dokončil závod na čtvrtém místě. V součtu obou rozjížděk mu to ale stačilo na vynikající druhé místo, které je jednoznačně největším úspěchem českého závodníka na mistrovství Evropy (MS čtyřkolkáři nejezdí). Už za týden čeká Zděňka další závod v sousedním Lotyšsku na náročné písečné trati v Kegumsu.

Soupeři si během závodu nic nedarovali
Soupeři si během závodu nic nedarovali

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud