25. října 2015 • 08:30

Podmol a spol. létali vzduchem. Motokrosaři si znovu získali O2 arenu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápach benzínu provoněl sobotní večer v O2 Areně. A zaplněná hala si ho užívala. Už popatnácté v Praze předvedla svůj um elita freestyle motokrosu v rámci FMX Gladiator Games. Tentokrát v čele s miláčky domácího publika Liborem Podmolem a Petrem Pilátem. A vlastně všechno, co mělo motor a nacházelo se ten večer pod střechou moderního stánku, brzy létalo vzduchem.



Večerní akci odstartoval týmový souboj. Proti sobě se postavily dvě pětice a v minutových bitvách jeden na jednoho se pak díky porotě vybíral ten lepší. Do finále se dostala dvojice Libor Podmol a Petr Pilát.

Výhru pro svůj tým urval první jmenovaný, a to díky novému triku, který nazval California roll. O co přesně šlo? Jedenatřicetiletý divoch se na skok rozjel posazený bokem. Obě nohy měl tedy na jedné straně svého stroje a ve vzduchu se pak celý přetočil. Krásné dílo ocenili fanoušci hromovým rykem.

Nejnovější Podmolův trik zvaný California roll.
Video se připravuje ...

Netrvalo dlouho a na scéně se najednou objevilo všech deset jezdců. Praha tak mohla obdivovat triky britského veterána Jamieho Squibba či zkušeného Američana Natea Adamse. Zaujal také teprve šestnáctiletý Matěj Češák, jehož entuziasmus nabíjel příznivce motokrosu energií.

Kromě motocyklů byly ale k vidění i jiné šílenosti. Jason Cesco z Itálie ukázal salta se speciálně upraveným sněžným skútrem, hlavní organizátor akce Marek Rejman zase předvedl patnáctimetrový skok s osobním vozem.

Každý milovník adrenalinu si zkrátka v sobotu přišel na své.

Tahke vypadají obří skoky! 02 Arena a motorka očima Podmola
Video se připravuje ...

Bylo se na co dívat.
Bylo se na co dívat.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud